Bezár a magyar Szafari Park! Nem kapott engedélyt a további működésre, ez volt az indok:

Hirdetés

A szadai Szafari Park – mely 2020. májusában nyílt meg – 2021-ben nem nyithatja ki kapuit. Szada nagyközség polgármestere és képviselő-testülete elutasította az állatkerti minősítéshez szükséges kérelmet, így a továbbiakban ellehetetlenül a szafaripark üzemeltetése, és ezáltal közel 100 állat sorsa vált bizonytalanná, olvasható a park Facebook oldalán.

Hirdetés

A tervekkel és a korábbi egyeztetésekkel összhangban 2021-re a Szadai Safari bővítése volt a cél, hogy az állatok még nagyobb területen élhessenek, illetve a szadai önkormányzat kérésének eleget téve távolabb került a park a lakóövezettől

– írták a közösségi oldalon.

A tél folyamán energiát és pénzt nem spórolva mindent kialakítottak Szadán, hogy az állatkerti minősítést megszerezzék. Ez a terv a mostani döntés nyomán meghiúsult, de az üzemeltető Richter család nem adja fel az álmát: a szafari park állatait befogadó települések jelentkezését várják.

A cirkuszos Richter-família által létrehozott park sikeresen indult, de néhány hónap múlva botrányok árnyékolták be működésüket.

Hirdetés

Rejtélyes körülmények között egy éjszaka két elefánt is elpusztult, az állatokat engedély nélkül temették el őket, és az agyarukat is levágták.

Címlapfotó: MTI/BRUZÁK NOÉMI
Forrás: sokszinuvidek.24.hu


Hirdetés

Hozzászólások: