Beüt a kánikula, akár 30 Celsius-fok is lehet a hétvégén!

Hirdetés

időjárás az ország területén szombat estig:

Ma a délnyugati harmadban fátyolfelhők szűrik a napsütést, néhol képződnek csak gomolyok. Ezzel szemben az ország többi részén a több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Éjszaka csökkenő tendenciát mutat majd a felhőzet, de főleg a Dunától keletre maradhatnak felhősebb körzetek is, így ott továbbra is lehet csapadék. Szombaton a többórás napsütés mellett kevés fátyol- és sok gomolyfelhő várható. Sokfelé számíthatunk záporra, zivatarra, amelyek között egy-egy hevesebb is lehet. A délnyugati vidékeken némileg kisebb a záporeső esélye.

Hirdetés

Ma a nyugatias, az Észak-Alföldön az északkeleti szél élénkül meg, éjszaka, illetve holnap jobbára mérsékelt marad a légáramlás. Az intenzívebb zivatarokat helyenként viharos erejű széllökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 31 fok között valószínű.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Erőteljes gomolyfelhő képzős várható, de az időszak közepén zártabb felhőzet is valószínű, emellett lesznek naposabb területek és időszakok is. Többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is valószínű. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

Forrás: met.hu


Hirdetés

Hozzászólások: