Benedek Tibor apukája ezzel a mondattal meghatározta fia, Tibor karrierjét

Hirdetés

A legnagyobb fájdalom, amit szülő átélhet.
Benedek Tibor halála a gyermekei és a felesége mellett az édesapjának a legdrámaibb veszteség. A most 73 éves színművész gazdag életpályája mellett óriási tragédiákat élt meg. Édesapja – aki után a fiát Tibornak nevezték – kora elismert színésze volt. A sikeres életpálya azonban korán véget ért: Benedek Tibor a betegségtől való félelmében 52 éves korában önkezével vetett véget az életének. Az unokáit nem ismerhette, hiszen Tibor kilenc évvel a nagyapja halála után született.

A Kossuth-díjas Benedek Miklós most olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó fiát is elveszítette, alig egy hónappal azelőtt, hogy az betölthette volna a 48. életévét. Benedek Miklósnak és feleségének gyászában másik fiuk, a szintén színész Albert nyújthat vigaszt.

Hirdetés

Benedek Miklós ugyan nem értett a vízilabdához, mégis volt egy mondata, amellyel meghatározta fia karrierjét. „Tizenhét éves voltam, és három klubba is hívtak: az Újpestbe, a Vasasba és a Spartacusba. El kellett döntenem, melyiket választom. Szakmailag és az én stílusomnak leginkább az Újpest felelt volna meg, de ott már volt két másik játékos a posztomon. Apukám erre azt mondta: ha a legjobb akarsz lenni, mindegy, hány ellenfeled van” – mesélte a nagyszerű sportoló korábban az Éva Magazinnak.


Hirdetés

Hozzászólások: