Barafalván nincs se koronavírus-fertőzött, se internet, de digitális oktatást rendeltek el

Hirdetés

Nem sikerült maradéktalanul tökéletesre az a statisztika, amely a koronavírus-fertőzöttek aránya alapján három csoportba osztja Románia településeit. Ez alapján dől el, hétfőn milyen formában indul a tanév. A Temes megyei Barafalvát a jelentősen fertőzöttek közé sorolták, így csak online oktatás lehet. Ezzel csak egyetlen baj van: a községben egyetlen fertőzött sincs – írta meg a Főtér.ro.

Hirdetés

A nyilvántartásban három ember szerepel a fertőzöttek között, de egyikük sem Barafalván, hanem az onnan 30 kilométerre található Lugoson él, jelenleg is ott tartózkodnak, karanténban. Ha sikerül kijavítani a statisztikai hibát, a diákok mehetnek majd iskolába. Ha nem az komoly gondot jelent az alig 300 fős Barafalván, amelyet talán éppen elszigeteltsége miatt került el a koronavírus-járvány – írja a Transindex.

A portál idézi a helyi iskola igazgatóját, aki a Digi24.ro-nak azt mondta, nagyon meglepődtek, fogalmuk sincs, miként lehetne megvalósítani náluk az online oktatást, mert a faluban nincs internet, a mobiltelefonoknak sincs jelük, így a mobilinternet sem segítség. Szerinte az online oktatást ugyanúgy oldják meg, mint március és június között: ő személyesen viszi majd el a tananyagot a diákoknak.

Kép: illusztráció


Hirdetés

Hozzászólások: