Balcsira, strandra akarsz menni? Ez vár ránk! Ezek az intézkedések várhatóak a strandokon!

Hirdetés

Sok mindenben nem lehetünk biztosak, abban azonban igen, hogy a koronavírus-járvány mindent megváltoztatott, legfőképp az idei nyarat. Bár a Balatonon nem lesznek plexifalak a strandolók között, és távolságtartó köröket sem rajzolnak, mégis a biztonság lesz az első, kiderült: strandjárőrök razziáznak majd a partokon.

Hirdetés

A járőrök akár el is zavarhatnak minket, ha túl közel rakjuk le törölközőnket egy másik háztartásban élő törölközőjéhez képest. Maszkot ugyan nem kell viselni a vízparton, de ha nem tartjuk be a távolságtartási és egyéb szabályokat, a házirend megsértése miatt akár ki is tilthatnak minket a strandról – írja a Ripost.

Minden strandon másképp intézik majd ezeket a dolgokat. Siófokon például egyenpólós strandjárőrök razziáznak majd a parton, Balatonfüreden pedig a biztonsági őrök és a vízimentők munkakörébe illesztik a biztonsági előírások betartatását a parton és a vízben.

Siófokon például a fizetős strandokon létszámkorlátozásokat vezetnek be, a napozóágyak elhelyezésével és különböző infótáblákkal is segítik majd az üdülők közötti minimum távolság betartását.

„40 százalékkal megnöveltük a vízbejáró lépcsők számát, ezzel is csökkentve a torlódást a Balatonba történő bejutáskor. Siófok összes strandja, teljes felkészítéssel május 29-én nyit, s a jegyárakba nem építjük bele az óvintézkedések miatti kiadásokat, illetve a létszám korlátozás miatti kiesést sem„ – közölte a lappal Illés Virág, a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal kommunikációs és turisztikai referense.

Hirdetés

Ezek az intézkedések várhatóak a strandokon
Egy vendégre a vízben legalább négy négyzetméter felületnek kell jutnia, illetve a parton tizenhat négyzetméternek.
Korlátozzák a öltözőket, hogy mindenki legalább 1,5 méter távolságra legyen egymástól.
Ajánlják, hogy inkább vásároljunk az interneten jegyeket vagy válasszuk az érintésmentes vásárlást. Ezzel együtt a pénztáraknál is meg kell majd tartani a 1,5 méter távolságot. A vásárolók és a vendégek között plexifal lesz.
A bejáratnál kézfertőtlenítők lesznek, illetve a strandon óránként fognak fertőtleníteni.
Figyelni kell a távolságtartásra a büféknél is, ahol legalább két méteres sortávolságot kell megtartani, ezt jelekkel fogják felfesteni. A vendéglátóhelyeken legalább két méterre kell ülniük egymástól a vendégeknek. A napozóhelyeken pedig egyaránt kell figyelni a megfelelő távolságra.
Nem üzemelnek a pezsgőmedencék és a jacuzzik

Forrás: ripost.hu


Hirdetés

Hozzászólások: