Az uszkárt olyan sokáig elhanyagolták és éheztették, hogy már enni is elfelejtett

Hirdetés

A közelmúltban Florida utcáin egy nő arra lett figyelmes, hogy egyik ház ablakából egy uszkár nézett kifele, aki nagyon sovány volt és úgy tűnt, hogy nagyon beteg.
Amint hazaért, az aggódó nő felhívta az Állatellenőrző Hatóságokat, hogy megvizsgálják az ügyet.

Amikor a hatóság hozzáférést kapott a lakóhelyhez, nem csak egy kutyát találtak, hanem három éhező kutyát. Sajnos két kutya a megmentés után hamarosan meghalt… Az ablakban lévő uszkár alig élt.
A 9 éves kutyát Beni-nek hívták. Az elhanyagolt állat egy helyi állatmenhelyre érkezett, ahol a személyzet mindent megtett, hogy segítsen rajta. Amellett, hogy nagyon gyenge volt, cukorbetegség, lábtumor és bőrfertőzése is gyötörte.

Mivel Beni annyira beteg volt, ezért az eutanázia is felmerült. De előtte a menhely elküldött pár emailt azoknak akikkel együtt dolgoznak és az egyik levél Debbie Goldsberry-hez érkezett, a Senior Paws Sanctuary alapítójának.

Benit egyből elvitték az állatorvoshoz, de senki nem volt benne biztos, hogy túléli. “Nem tudott enni” mesélte Goldsberry. “Felvette az ételt, de nem tudta hogyan kell enni. Ha lenyelte volna akkor a teste nem tudta volna feldolgozni.”

Végül az állatorvosok segítségével és a mesterséges tápanyagokkal Beni normálisan kezdett enni és túlélte. Miután elhagyta a klinikát, Goldsberryhez költözött és a többi 26 kutyához, akiről Ő gondoskodik a menhelyen.


Hirdetés

Napról napra fokozatosan javult a kutya egészsége.

Elkezdett enni és folyadékokat inni. Goldsberry nagyon sokat fogta az ölébe, hogy érezze, hogy szeretik és biztonságban van.

Beni egészsége sokat javult, miután a cukorbetegsége stabilizálódott és a szőre ismét kinőtt. Emellett a kutya magabiztosabb lett.

Osszátok meg ezt a megható történetet barátaitokkal is!


Hirdetés

Hozzászólások: