Az orosz állami tévében arról beszélgettek, milyen gyorsan tudják megsemmisíteni Európát

Hirdetés

Az orosz állami televízió szemtelenül szimulálta, hogy Vlagyimir Putyin hogyan indítana nukleáris csapást három európai fővárosra, kijelentve, hogy “nem lesznek túlélők”, válaszul a brit fegyveres erők miniszterének az orosz infrastruktúrára mért ukrán csapásokat támogató megjegyzéseire.

Az Egyes Csatorna 60 Minutes című műsorának műsorvezetői bejelentették, hogy London, Párizs és Berlin városait 200 másodpercen belül atomrakéták indításával lehetne eltalálni, mivel a feszültségek egyre fokozódnak az Ukrajnában zajló háború közepette.

Hirdetés

Richard Sherriff, a NATO volt vezetője arra figyelmeztetett, hogy a Nyugatnak “fel kell készülnie” egy “legrosszabb forgatókönyv szerinti” háborúra Oroszországgal Ukrajnában, miközben az orosz elnök a május 9-i győzelem napi parádét arra használná fel, hogy “totális háborút” üzenjen szomszédjának.

A csütörtöki műsorban a nacionalista Rodina párt elnöke, Alekszej Zsuravljov arról elmélkedett, mi történne, ha Oroszország atomfegyvereket indítana Nagy-Britannia ellen, mondván: “egy Sarmat rakéta, és a brit szigetek nem lesznek többé”.

Amikor az egyik műsorvezető erre a megjegyzésére rászólt, ragaszkodott ahhoz, hogy “ezt komolyan mondta”, míg egy másik műsorvezető hozzátette, hogy az Egyesült Királyságnak is vannak atomfegyverei, és “senki sem fogja túlélni ezt a háborút”.

Hirdetés

A műsor producerei ezután egy olyan térképet mutattak a nézőknek, amely arra utal, hogy Kalinyingrádból, a Lengyelország, Litvánia és a Balti-tenger közötti orosz enklávéból rakétákat lehetne indítani.

Azt sugallta, hogy ezek 106 másodperc alatt érhetik el Berlint, 200 másodperc alatt Párizst és 202 másodperc alatt Londont.

Az Egyesült Királyság és más nyugati országok továbbra is támogatják Ukrajnát, a szövetségesek pedig felszereléseket, katonai járműveket és fegyvereket szállítanak az ostromlott országnak.

Az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatásra válaszul a háborút szító Putyin elrendelte a hadseregnek, hogy tesztelje a Sarmat rakétákat, amelyeket Sátán II néven is ismerünk.

A múlt héten Putyin azzal hencegett, hogy országa hiperszonikus rakétái “minden modern védelmi rendszert képesek áttörni”, és “őszre” készen állhatnak arra, hogy csapást mérjenek az Egyesült Királyságra.


Hirdetés

Hozzászólások: