Az Orbán-kormány leállítja a pedagógusok tesztelését

Hirdetés

„Nem tudjuk, hogy ezt azt jelenti-e, hogy jövő héttől bezárják az oktatási intézményeket.”

Hirdetés

November közepén indította el az Orbán-kormány a pedagógusok tömeges tesztelését. Az erről szóló rendelet szerint a tanárok önkéntesen jelentkezhettek koronavírus-tesztre, a majdnem két hete tartó sorozaton a pedagógusok 60 százaléka ment el, több mint kétezer teszt lett pozitív.

Hirdetés

Most úgy tűnik, több nem is lesz. A köznevelési és szakképző intézményekben dolgozók tesztelése egyelőre leállításra kerül – idézi ugyanis az RTL Klub Híradója azt a levelet, amelyet december 4-én a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott küldött az oktatási intézmények vezetőinek.

Hirdetés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vezetője szerint más megyékben is értesítették az iskolákat a leállásról. Nagy Erzsébet ügyvivőt váratlanul érte a leállítás ténye, ugyanis a kormányfő és az operatív döntése értelmében a pedagógusokat nem csak egyszer, hanem a rendelkezés szerint heti rendszerességgel tesztelik. Nem tudjuk, hogy ezt azt jelenti-e, hogy jövő héttől bezárják az oktatási intézményeket – amit mi igencsak indokoltnak tartanánk – vagy egészem mást – mondta a szakszervezeti vezető. – írja az Index.


Hirdetés

Hozzászólások: