Az iskolák bezárását kérik a kormánytól a pedagógusok

Hirdetés

Debrecen, 2020. október 29.
Osztálytermi ablakokat fertõtlenítõszerrel tisztít meg egy dolgozó a járványveszély miatt a debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskolában 2020. október 29-én, az õszi tanítási szünetben.
MTI/Czeglédi Zsolt

Petíció aláírásával kérik a pedagógusok a kormányt, hogy sürgősen tegyen a tavaszihoz hasonló lépéseket, a vírus oktatási intézményekben való terjedésének megfékezése érdekében.

Hirdetés

Két és fél órára rendelték el a karantént Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi elemző, szakértő gyermekének, miután késve derült ki, hogy annak egyik osztálytársa koronavírusos.
“Így néz ki egy kettő és félórás karantén.
A gyerek osztálytársa 6-án beteg lett, 12-ig tartott, hogy leteszteljék és annak eredménye legyen. Ekkor derült ki az iskola számára is, hogy COVID pozitív lett egy tanulójuk, aki elképzelhetően még két másik gyereket is megfertőzhetett, mert abból az osztályból még két gyerek tesztje is pozitív lett később.
Ahogy megtudtuk azt, hogy a mi gyermekünk (aki közeli kontakt) osztálytársának teszt eredménye pozitív, mi magunk vágtuk karanténba őt az összes testvérével egyetemben.
Másnap este fél tízkor kaptuk a mailt, hogy hivatalosan is karanténban van, a következő napig.
Amennyiben nyitva akarjuk tartani az iskolákat, akkor el kell rendelni a maszk viselését az órákon is, legalább a felső tagozatokban és tovább. És persze sokkal gyorsabban tesztelünk.
Nincs mese, vagy ez, vagy bezárjuk a sulikat. Azok a megoldások, amelyek eddig az iskolai védekezést jellemezték, mint például a szünetekben a tanteremben maradás már nem elégségesek.
És légy szíves ne kezd elmagyarázni, hogy miért nem lesz képes a felsős gyerek maszkot hordani az órákon, mert ha az enyémek ezt meg tudták ugrani, akkor más is képes lesz rá.
Vagy bezárjuk a sulikat, vagy maszkban lesz ott mindenki, vagy szarunk az egész vírus kérdésre, ezek az eldöntendő kérdések és a tanulság is.” -írta facebook oldalára Dr. Kunetz Zsombor

Hirdetés

A pedagógusok petíció aláírásával szeretnék elérni, hogy:”tegyen lépéseket a kormány, akadályozza meg a koronavírus terjedését az egyetemek, főiskolák, középiskolák és az általános iskolák felső tagozatainak ismételt bezárásával, mert az ország gazdasági érdeke is ezt kívánja! Az alsósok számára pedig biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend”.


Hirdetés

Hozzászólások: