Az elmúlt években 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást újítottak fel- nyilatkozta Vitályos Eszter államtitkár

Hirdetés

Az elmúlt években 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást újítottak fel- közölte Vitályos Eszter államtitkár

A magyar kormánynak 2010 óta egyik kiemelt célja a hazai egészségügyi ellátás korszerűsítése – legalábbis ezt mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Vitályos Eszter. A politikus erről a helyi védőnői szolgálat felújított épületének átadásán beszélt kedden, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabezdéden- írja az Index

Vitályos nyilatkozata szerint, az elmúlt években európai uniós forrás segítségével újítottak fel 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást, emellett 23 új rendelőintézet és 31 mentőállomás épült meg.

Hirdetés

Az államtitkár állítja, hogy öt népegészségügyi program indult célzott szűrőprogramokkal, egyre több orvos és egészségügyi szakember dolgozik itthon, emelkedik a születéskor várható élettartam, a legújabb statisztikai adatok szerint pedig több gyermek született idén, mint korábban.

A több mint 43 millió forint értékű, uniós támogatású beruházásról szólva elmondta, a fejlesztés megkönnyíti és komfortosabbá teszi az itt élők mindennapjait. A védőnők munkája minden közösségben – az orvosokéhoz és a tanárokéhoz hasonlóan – felbecsülhetetlen értékű, ezért megnyugtató látni, hogy a tiszabezdédi édesanyák és gyerekek támogatói és pártfogói mostantól korszerű körülmények között, kulturált munkakörnyezetben végezhetik a családokat segítő tevékenységüket.

“A most megvalósult fejlesztés remek példája az önkormányzat, a lakosság, a kormányzat és az orvosszakma együttműködésének és közös elképzeléseinek. Így emelkedik az egészségügyi ellátás színvonala, fejlődik egy alanyi jogon járó szolgáltatás, és így lesz jobb, komfortosabb a betegellátás”

– vélekedik az államtitkár. Megemlítette, hogy 2014 és 2020 között 530 millió forint uniós támogatás érkezett Tiszabezdédre. A beruházás keretein belül elvégezték a teljes belső és külső rekonstrukciót, az akadálymentesítést és energetikai korszerűsítést, valamint műszereket, gépeket, informatikai és egyéb eszközöket vásároltak. Az államtitkár szabolcsi körútja során átadta a 68 millió forintból felújított tiszabezdédi polgármesteri hivatalt és a közeli Tuzsér termelői piacát is.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

Forrás: Index


Hirdetés

Hozzászólások: