Az ázsiai gyerekek a legegészségesebbek a világon, és itt van miért

Hirdetés

Tanulmányok kimutatták, hogy a japán gyerekek a legegészségesebbek a világon. Ők valóban mindenre odafigyelnek, étkezés, fizikai erőnlét, egészség, oktatás… stb. A szülők, valamint az iskolai nevelők is felelősségre és önállóságra tanítják a fiatalokat, hogy magukról is tudjanak majd gondoskodni, ha eljön az idő. Az egyes ázsiai országokban kialakult normák egyre hatékonyabbnak bizonyulnak, mert egyre kevesebb mentális és fizikai betegségben szenvedő gyermek van. A mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk azokat a módszereket, ami hatékonyan járul hozzá a gyerekek fejlődéséhez.

Testtartás javító pad.

Sok kínai iskolában vannak ilyen jellegű padok, melyek azt a célt szolgálják, hogy javítsák a gyermekek testtartását. Az álltámaszoknak köszönhetően, a gyerekek annál jobban nem tudnak ráborulni a füzetre, így kevesebb eséllyel alakul ki náluk gerincferdülés, vagy egyéb egészségügyi probléma.

Hirdetés

Szem gyakorlatok

Kínában az általános iskolás gyerekeket arra ösztönzik, hogy végezzenek olyan gyakorlatokat, amivel a szemizmokat átmozgatják és a vérkeringést javítják. A gyakorlat összesen 6 lépést foglal magába és ezeket naponta kétszer el kell végezni.

Szabadban történő tesztírás.

Kínában elterjedt a szabadban történő tesztek írása. Ezt azért vezették be, mert így a gyerekek nem tudnak csalni, mivelhogy messzebb helyezkednek el egymástól, mint egy átlagos tanteremben. De ennek több egészségügyi előnye is van. Első sorban friss levegőn vannak, ami alapjáraton jót tesz a szervezetnek, illetve csökkenti a stressz kialakulását.

Hirdetés

FENGQIU, CHINA – JULY 03: (CHINA OUT) More than 800 students of grade two take part in the end-of-term exam in poplar woods at Fengqiu No.1 High School on July 3, 2015 in Fengqiu County, China. The schoolmaster said that most students often read books in the woods, it’s a relaxing place and can relieve students’ strain. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)

Orvosi maszkok viselése.

Az emberek nagyobb eséllyel betegszenek meg a téli időszakban. A japánok annak érdekében, hogy elkerüljék a megbetegedéseket, orvosi maszkokat vesznek fel és úgy közlekednek a városban, valamint a munkahelyeken. Rajtuk kívül olyan illetők is hordanak ilyen maszkot, akik allergiásak valamire. Ezzel próbálják csökkenteni a betegségek kialakulásának a kockázatát.

Élő adásos tanórák.

Amikor az időjárás nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek biztonságban és épségben eljussanak az iskolába, egy-két kínai tanár úgy oldja meg a helyzetet, hogy élő videóban tartja meg az órát. Ez a módszer azoknak a diákoknak is előnyére válik, akik olyan helyen élnek, ahol nincs iskola.

Professional digital Mirrorless camera on the tripod recording video blog of Asian teacher in the classroom,Camera for photographer or Video and Technology Live Streaming concept,University education

A japán iskolákban kis adag ebédet adnak.

Az iskolai ebédet a második világháború után vezették be Japánban. Eme étkeztetések általában csak egy fogást tartalmaznak, ami általában rizsből, zöldségekből, halból és húsból állnak, amiket kis adagokban adnak. Az iskolák céljai között szerepel, hogy saját termesztésű ételeket adjanak a diákoknak.

Hirdetés

Szabadidős tevékenységek.

Dél-Koreában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a szabadban végezhető programok, úgymint túrázás, biciklizés, kempingezés… stb. Ma már egyre többen mennek a városokból kempingezni, hogy kiélvezzék a jó időt és a friss levegőt. Ezek a programok lehetővé teszik, hogy javítsanak kedélyállapotukon és minimálisra csökkentsék a stressz kialakulásának esélyét.

A diákok gyalog mennek iskolába.

Számos ázsiai országban nagy hangsúlyt fektetnek a sétálásra, hogy ezzel is óvják a környezetet, a közlekedési eszközök károsanyag-kibocsátásától. Dél-Koreában egyre több olyan ember van, aki lépésszámláló applikációt vagy karórát használ a nap folyamán. A gyerekek szintén gyalog járnak iskolába, amivel fejlesztik az állóképességüket. Nem utolsó sorban pedig jótékonyan hat a szervezetükre.

Internetfüggőség ellenőrzése.

Ma már nem számít akkora ritkaságnak, ha egy gyermek internetfüggővé válik. Dél-Koreában több intézkedést is tettek azért, hogy visszaszorítsák ezt a problémát. Több szabadtéri programot szerveznek a fiataloknak illetve, olyan speciális központokat hoztak létre, ahol ezt a fajta függőséget kezelik. Ezen kívül olyan törvényeket is bevezettek, mely megakadályozza, hogy egy 16 éven aluli fiatal éjfél után netezzen.

Felelősségre tanítják őket.

Japánban elvárják a gyerekektől, hogy olyan tevékenységeket csináljanak, amit más országokban egyáltalán nem tennének meg. Ilyen például az iskolába való gyaloglás, családi rendezvényeken való részvétel, iskola kitakarítása. Ezek a tevékenységek segítenek abban, hogy a gyerekek felelősségteljesebbé váljanak és megtanuljanak magukról gondoskodni.

Hirdetés

Az ételeknek egészséges alapanyagból kell készülniük.

Japánban nagy hangsúlyt fordítanak az érkezési szokásoknak. A gyerekeknek általában olyan ételeket adnak, amik rizst, húst, halat, zöldséget tartalmaznak. Ezen kívül olyan leveseket esznek, melynek alapanyaga a goji bogyó, a gyömbér vagy a citromfű. Kínában és Japánban rengeteget teáznak teázást, mert számos egészségügyi előnnyel jár. Például vannak olyan teák, melyek jótékony hatással vannak a látásra.

Forrás: maivilag.hu


Hirdetés

Hozzászólások: