Autóba rejtett bomba végzett a Putyinhoz közel álló filozófus lányával

Hirdetés

Fotó: Twitter/Nexta TV/Mash/videórészlet

Autóba rejtett robbanószerkezet végzett Darja Duginával, Alexander Dugin lányával szombat este. A célpont maga Dugin lehetett, akit Vlagyimir Putyin fő ideológusának tartanak, de nem kizárt, hogy lányát is meg akarták ölni.

Hirdetés

Alexander Dugin egy ultranacionalista filozófus, akinek ugyan nincsen hivatalos pozíciója a kormányban, de a közvélekedés szerint nagyon közel áll Vlagyimir Putyin elnökhöz. Putyin agyaként, vagy Putyin Raszputyinjaként is szoktak rá hivatkozni, bár olyan források is vannak, amelyek szerint a közvélemény túlértékeli a szerepét.

Hirdetés

A férfi a lányával közösen vett részt egy eseményen szombat este Moszkvában. Dugin az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy nem Darjával egy autóban távozik a helyszínről. A 444.hu arról ír a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva, hogy Darja apja autóját vezette, amikor az felrobbant az orosz főváros közelében.

Hirdetés

Darja Dugina újságíróként dolgozott, és maga is aktív Kreml-párti politikai kommentátor volt. Májusban az orosz-ukrán háborút a civilizációk összecsapásának nevezte, és megjegyezte, büszke arra, hogy apja után ellene is nyugati szankciókat vetettek ki.

Alexander Dugin már 2015 óta rajta van az Egyesült Államok szankciós listáján a Krím megszállásában játszott feltételezett szerepe miatt, lánya ellen pedig idén júliusban vetettek ki szankciókat az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, a háborúval kapcsolatos dezinformáció terjesztése miatt. Darja Dugina 29 éves volt.


Hirdetés

Hozzászólások: