Annyit tudok rólad, hogy egy fehér autót vezetsz. És hogy borzasztóan türelmetlen ember vagy. Olyannyira, hogy tegnap reggel

Hirdetés

Annyit tudok rólad, hogy egy fehér autót vezetsz. És hogy borzasztóan türelmetlen ember vagy. Olyannyira, hogy tegnap reggel, 6.45 és 7 óra között nem győzted kivárni, hogy egy általános iskolás gyerek átmenjen előtted a zebrán a Reitter Ferenc utcán. Félúton járt, mikor elindultál és nekimentél a lábának. Annyit sem kérdeztél ezután tőle, hogy minden rendben van-e, szó nélkül továbbhajtottál. Ne aggódj (miért is tennéd, ugye?), nem lett komolyabb baja. Két nagyobbacska véraláfutást szerzett neked köszönhetően, egyet a combja külső részén és egyet a lábszárán, a térdhajlata alatt. Viszont annyira megijesztetted, hogy azonnal sarkon fordult és hazajött. Miután kicsit megnyugodott, újra elindult iskolába és képzeld, a 20 perces csúszás ellenére nem késett el.

Hirdetés

Tudod, miért nem? Elmesélem! Ez a gyerek február óta minden hétköznap a kelleténél fél órával korábban, 6.45-kor indul iskolába. Teszi ezt azért, mert néhány másik felsős társával együtt önként jelentkezett ügyeletesnek. Feltételezem, nem tudod, ez mit is jelent. Ezek a fiúk-lányok a kisebbeknek segítenek, a pici elsősök táskáit cipelik az emeletre és megakadályozzák az apróbb csetepatékat közöttük. Az a gyerek, akinek te tegnap a testi épségét fenyegetted, pont nemrég mesélte nekem, hogy az egyik kis elsős mozgáskorlátozott. Csak nagyon nehézkesen és lassan tud járni. Őt lifttel szokták felkísérni, de, ha nem működik éppen a lift, akkor az erősebb fizikumú nyolcadikos fiúk közül valaki kézben viszi fel az osztálytermébe. Ezekből a srácokból felnőttként is jó ember lesz. Te nem vagy jó ember. Az alapján legalábbis, ahogy tegnap reggel viselkedtél, semmiképpen. Szégyellheted magad!

Forrás: Facebook


Hirdetés

Hozzászólások: