“Amilyen helyzetben most ti vagytok, mi abban voltunk két hete” – könnybe lábadt szemmel mesélt a spanyolországi helyzetről egy ott élő magyar nő

Hirdetés

Futótűzként terjed a magyar internetet az a videó, melyet egy Spanyolországban élő magyar nő töltött fel a nevű Facebook-csoportba.

“Amilyen helyzetben most ti vagytok, mi abban voltunk két hete, mi most már több mint egy hete és három napja be vagyunk zárva, kijárási tilalmunk van” – kezdi könnybe lábadt szemekkel Anita. Szerinte, ha a magyar emberek összefognak akkor még van esély arra, hogy megakadályozzák a vírus rohamos terjedését.

Ők sem vették komolyan a helyzetet, két hete mindössze 83 beteg volt az országban és csupán egy halott, de mára már mindkét szám az egekbe ugrott – a fertőzöttek száma meghaladja a 23 ezret, míg az elhunytaké az 1100-at.

“Madridot szerintem mindenki ismeri, Madridban 102 kórház van és mindegyik tele van, nem elég, már 3-400 fős hotelek is tele vannak. Nincs elég semmiből, az államnak már döntenie kell, hogy ki az elsőfokú” – meséli felzaklatottan. Szerinte a vírus megállításának egyetlen módja az, ha lefagyasztják az egész országot.

Hirdetés

“Csak úgy fogjátok tudni legyőzni ezt a kib.szott járványt, hogy ha mindenki összefog: a kisgyerek, az öregasszony, a fiatal, mindenki. Még időben vagytok, még nincsen olyan sok fertőzött, még megcsinálhatjátok. Lezárni az egész országot és mindent lefagyasztani, ez az egyetlen megoldás van – tudom, hogy nagyon kemény szavak – de ez az egyetlen megoldás van.”

Anita videóját végül azzal zárja, hogy mindenkit óvatosságra int. Szavaival élve mi mind két lábon járó feltöltött pisztolyok vagyunk, bármikor elsülhetünk, és nem tudhatjuk kit fertőzünk meg.

Forrás: blikk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: