Alig 1 órája jelentették be! 2020. JÚNIUS 27-től ÚJABB KORLÁTOZÁST VEZETNEK BE MAGYARORSZÁGON >>>

Hirdetés

Június 27-től, szombattól 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár a Lánchídon. A Fővárosi Önkormányzat vezetése döntött arról is, hogy megtiltja a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira.A Fővárosi Közgyűlés ülésén Tüttő Kata főpolgármester-helyettes elmondta, heteken belül kiírják a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, ezzel elkezdődik a 171 éves híd felújítása.

A városvezetés a Lánchíd terhelésének csökkentése érdekében már intézkedett az 5 tonnánál nehezebb járművek hídról történő kitiltásáról. A Budapest Közút mint a Lánchíd fenntartója napi szinten ellenőrzi a híd állapotát, az észlelt hibákat kijavítják, hetente adnak jelentést a városvezetésnek. Az ő javaslataik alapján döntött most úgy a városvezetés, hogy a Lánchíd megóvása, védelme érdekében újabb intézkedéseket hoz.

Hirdetés

A hídon, június 27-től 30 kilométer/óra a megengedett sebességhatár, ésa Lánchíd az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira nem használható -írja az infostart.hu

ÉLETBEVÁGÓ! LEDÖBBENTŐ hírt közölt az operatív törzs! EKKORTÓL újbóli szigorítások jönnek! >>>

Az ezredes ismét hangsúlyozta, mit jelentenek a vasárnap éjféltől életbe lépő lazítások Budapesten: bár megnyitnak a parkok, közterületek, a múzeumok, a fürdők, a strandok, az állatkertek és a vendéglátóhelyek teraszai, továbbra is kötelesek a polgárok tartani a másfél méteres távolságot a nyilvános helyeken.

Emellett a kötelező maszkviselés is érvényben marad az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, és az idősek is csak 9-től délig járhatnak boltba. Újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy ugyan már a második szakaszába lépett a járvány elleni védekezés,

továbbra is monitorozzák az adatokat, és amennyiben azok romló tendenciát mutatnak, ismét szigorítani fognak az óvintézkedéseken.

Nyitókép: Pixabay


Hirdetés

Hozzászólások: