Aigner Szilárd kisebbik lánya: Köszönjük, hogy az emberek máig őrzik az emlékét

Hirdetés

Négy éve hunyt el a közkedvelt meteorológus.

Nincs olyan nap, hogy lányának eszébe ne jutna a négy éve elhunyt Aigner Szilárd. Nemcsak a polcon lévő fotók és a szerettei emlékeztetik rá, hanem ismeretlen emberek is, akik meghallva a vezetéknevét, édesapja munkásságáról, humoráról kezdenek beszélni. A család nagyon hálás azért, hogy a meteorológus az emberek szívében tovább él.

Hirdetés

Lucia négy éve nem ünnepli a születésnapját – most sem fogja. Az ő születésnapja június 4-én van, édesapjáé 5-én volt, és 6-án hunyt el.

– A halála óta nem buliztunk, nem volt torta, ezeken a fájdalmas napokon én inkább a gyermekkoromat ünneplem, azt a húsz évet, ami apu életéből megadatott nekem – kezdi Lucia a nak, akinek édesapja elvesztése mellett az is nagyon fáj, hogy már nem lehetett ott augusztusi esküvőjén, és már soha nem derülhet ki, milyen csodálatos nagypapa lehetett volna.

– Még nem tudom, mikor állok munkába, mert Bencével szeretnénk minél hamarabb családot alapítani. Apu milyen csodás nagypapája lenne a gyermekünknek! – folytatja nagyot sóhajtva. – Most érdekes helyzetben vagyunk, apu biztosan sokat nevetne rajta. Az én korosztályomból kevesen házasok, iskolába, bulizni járnak, én meg inkább visszahúzódó feleség, közben egyetemista is vagyok. Olyan, aki otthont teremt, bevásárol, aztán szalad az egyetemre, hazamegy, és főz, tanul, majd leviszi a kutyát. De imádjuk ezt az életet, erre vágytunk, és megfogadtuk apa tanácsát, szeressétek egymást, mondta. És szeretjük is.

Hirdetés

Akárcsak az édesanyja, Lucia sem kerülheti el, hogy az embereknek az édesapját juttassa eszükbe.

– A minap is egy bankban mondta a pult mögül egy hölgy, hogy mindig nézte aput a tévében, mennyire jól értette a munkáját, és hogy szerette a humorát. Nos, ő annak élt, hogy a közt szolgálja, és ezt tudták róla az emberek. (…) A családom nevében mindenkinek köszönöm ezt a szeretetet, és hogy máig őrzik az emlékét.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: