Szeptember 14. és 20. között fokozott rendőrségi razzia indul, a következőt nézik:

Hirdetés

Szeptember 14.és 20. között Figyelem az útra elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL), amihez a magyar rendőrség is csatlakozott. Az akcióban elsősorban a vezetéskor kézben tartott mobiltelefon-használatot ellenőrzik majd, de a járművezetők figyelmét elvonó egyéb tevékenységeket sem hagyják szó nélkül. A ROADPOL közlekedésbiztonsági napok keretében szeptember 17-én Magyarország teljes területén koordinált sebességellenőrzést is végez a rendőrség – írja a police.hu.

“A járművezetés önmagában is koncentrációt igénylő tevékenység, ezért komoly veszélyforrás, ha bármi elvonja a vezető figyelmét. A kézben tartott mobillal telefonáló sofőrök kevésbé, vagy egyáltalán nem képesek a környezetükre figyelni. Még veszélyesebb, ha valaki vezetés közben üzenetet ír vagy olvas, a közösségi oldalakon barangol vagy akár filmet néz. A megengedett sebesség túllépése szintén kiemelt veszélyforrás. A személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek legnagyobb részének hátterében a gyorshajtás áll.

Hirdetés

Tartsák be a szabályokat, ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt … hogy mindenki hazaérjen!” – ítrja a rendőrség.


Hirdetés

Hozzászólások: