Áder János: Emberek, térjetek már észhez

Hirdetés

Áder János szerint jóval több beoltottra lenne szükség Magyarországon, mert az oltás az egyetlen igazi, hatékony védelem a koronavírus ellen.

Ennél többször megszólalni, illetve annál intenzívebb reklámot folytatni, mint amit a kormány és az egészségügyi szakemberek folytatnak oltásügyben, nem lehet. Ha valakit még ez sem győz meg az oltások fontosságáról, biztonságáról és hatékonyságáról, akkor ugyan mi mással lehetne ezt elérni? – fogalmazott a Népszavának Áder János államfő, akit amúgy egy klímavédelemről tartott sajtótájékoztatón kérdeztek a járvánnyal kapcsolatban.

Hirdetés

A köztársasági elnök elárulta, számos nyilatkozatot tett már eddig is a pandémiával kapcsolatban, és azokat végigolvasni, végighallgatni legalább két órát venne igénybe. Ezt arra válaszolta, hogy nem kellene-e többször megszólalnia a járványügyi védekezés kérdésében.

“Ennél többször megszólalni, illetve annál intenzívebb reklámot folytatni, mint amit a kormány és az egészségügyi szakemberek folytatnak oltásügyben, nem lehet. Ha valakit még ez sem győz meg az oltások fontosságáról, biztonságáról és hatékonyságáról, akkor ugyan mi mással lehetne ezt elérni?” – tette fel a kérdést Áder János.

Hirdetés

A köztársasági elnök emellett felhozta példának azt az esetet, hogy egy oltást tagadó négytagú családban az édesapa belehalt a koronavírusba, az édesanya életveszélyben van, és a gyerekek esetében is kérdéses, túlélik-e a betegséget.

“Ennél nem is lehetne egyértelműbb bizonyíték, hogy azt mondhassuk, emberek, térjetek már észhez” – hangsúlyozta Áder János, hozzátéve, annyi vakcina áll rendelkezésre, hogy sorban állni és fizetni sem kell érte.


Hirdetés

Hozzászólások: