A világnak soha nem látott éhínséggel kell szembenéznie a járvány miatt. Több ember halhat éhen idén, mint amennyit a Covid-19 megöl

Hirdetés
0Shares

A világnak soha nem látott éhínséggel kell szembenéznie a járvány miatt. 😢 A gazdasági elemzők szerint a globális élelmezési rendszereink összeomlóban vannak.

A járvány mindenfelé zavart okozott az ellátási láncokban: az egyik országban beszántják, vagy a földeken hagyják megrohadni a terményt, míg a másikban végtelen sorokban állnak élelmiszercsomagokért. Olyan országokban is megingott az élelmiszerellátás biztonsága, amelyek ilyen szempontból korábban stabilnak számítottak.

 A koronavírus okozta válság rávilágított arra, mennyire sérülékenyek rendszereink. Ahhoz, hogy mindenki számára legyen elegendő egészséges élelmiszer, az országoknak át kell állniuk önellátásra, helyben kell megtermelni az élelmiszert, méghozzá úgy, hogy az élelem megtermelésével ne pusztítsák tovább az élővilágot és a környezetünket. Hosszú távon az egyetlen járható út az ökológiai gazdálkodásra való átállás, és a kontineseken átívelő szállítási láncok helyett, a helyben termelés és fogyasztás.

Hirdetés

✍️ A klíma- és ökológiai válság a koronavírus-járványnál jóval súlyosabb következményekkel fenyeget. Követeld a döntéshozóktól, hogy sürgősen tegyék meg a szükséges lépéseket egy fenntarthatóbb világ érdekében. Olvasd el a petíciónk részleteit itt és írd alá, ha egyetértesz vele:

0Shares
Hirdetés

Hozzászólások: