A végéhez közelít Mariupol ostroma – Az ukrán védőknek nincs már hova visszavonulniuk

Hirdetés

A végéhez közelít Mariupol ostroma. Az ukrán védőknek nincs már hova visszavonulniuk, így százas nagyságrendben esnek fogságba naponta.
És sokan most kezdenek elgondolkodni közülük, hogy biztosan jó ötlet volt-e orosz hadifoglyok megölésével és megkínzásával büszkélkedni a neten, a halott katonák családtagjaival szemétkedni telefonon, vagy a hadsereg hivatalos közleményeiben orosz halottakon gúnyolódni.

Hirdetés

Az öncélú kegyetlenkedés a foglyokkal (most nem az információszerzésről beszélek, de arra is megvannak a megfelelően képzett szakemberek) még az erősebb hadseregnek sem ajánlott. Ez csak keményebb ellenállásra ösztönzi az ellenséget, és a saját csapatok morális tartását is rombolja.
A gyengébb félnek viszont egyenesen öngyilkosság. Nekik nagyobb esélyük van megtapasztalni, milyen az, amikor fordul a kocka. Az oroszoknál valószínűleg össze lesz állítva a dosszié a mariupoli foglyok előéletéről. És őket ismerve be is nyújtják a számlát. Persze nem a nyilvánosság előtt, ők ennél diszkrétebbek (gondoljunk csak Katynra).
Néhány név egyszerűen törlődni fog az ukrán hadifoglyok listájáról, és néhány újépítésű rosztovi és voronyezsi ingatlan alapozásánál a beton alá azonosítatlan holttestek is kerülnek majd.


Hirdetés

Hozzászólások: