A TESLA vezérigazgatója, Elon Musk szerint ez a fém az új arany.

Hirdetés

A közvélemény szerint a lítium a legfontosabb elem az akkumulátor gyártáshoz, de Elon Musk erre rácáfolt. Szerinte téves a „lítium-ion akkumulátor” kifejezés, ugyanis a cellában a lítium tényleges százaléka megközelítőleg 2%” – magyarázta Musk a Tesla évi részvényesi ülésén. Musk felhívta a figyelmet a nikkel fontosságáról, amely a legfontosabb elem az akkumulátorban. Minél több nikkel van az akkumulátorban, annál nagyobb az energia sűrűsége, ezért egyre jobban finomítják az akkumulátort, hogy lehető legtöbb nikkelt bele tudják tenni.

“Csak azt szeretném kérni minden működő bányászati társaságtól, hogy bányásszon több nikkelt.” – mondta Musk a Tesla legújabb negyedéves konferenciabeszélgetése során. Nagy hatékonyságú, környezetbarát nikkelbányászatot kér nagy mennyiségben, és ígéri, hogy hosszú távú szerződése lesz a bányásztársasággal.

Hirdetés

A nikkel igény iránti növekedést azonban nemcsak olyan könnyű kielégíteni, mert különféle kínálati oldali kérdések merülnek fel- mondta Michael Beck, a Regent Advisors vezető pénzügyi tanácsadó cég ügyvezető igazgatója. Az elmúlt 12 évben nem történt jelentős új nikkelberuházás, a kereslet növekedése csak most kezdődik.
Az új nikkelbányák termelésbe hozatalának hosszú átfutási ideje szintén korlátozó tényező. “7–10 évbe telik egy új nikkel-projek bevezetése” – mondja Beck
“Úgy gondoljuk, hogy a következő két-három évben a nikkel árának jelentős emelkedését fogjuk látni … amint hiány merül fel, és erre lesz szükség az új beruházásokhoz az ágazatban.”

Forrás: insideevs.com


Hirdetés

Hozzászólások: