A tescó étteremben a gazdag férfi otthagyta az étel felét, és felállt. Egy szegény ember leült megenni a maradékot, amit észrevett a másik férfi, és EZT tette mindenki előtt

Hirdetés

Döbbenetes történetnek voltam ma szemtanúja a szegedi Tescó étkezde részlegén. Leültünk enni egy asztalhoz, és szinte az orrunk előtt történt meg egy olyan dolog, amit eddig életünkben nem láttunk a feleségemmel.

Egy gazdag férfi, aki láthatóan dúskált a pénzben, nyugodtan étkezett, ha jól láttuk gyrostálat evett.. Majd egyszer csak megtörölte a száját, felállt az asztaltól, és ott hagyott egy fél adag ételt nagyjából. Elindult a kijárat felé, de talán nem oda ment, nem láttuk pontosan. Szinte alig lépett 10 lépést, egy láthatóan szegény hajléktalannak tűnő férfi, odaült a maradékához, és elkezdte megenni. A gazdag férfi már arrébb járt, de valamiért visszanézett, és meglátta, hogy mi történik az otthagyott ételével.

Hirdetés

Megfordult, és elindult visszafelé.. Mi már a legrosszabbra készültünk, azt hittük, hogy ebből valami nagy balhé lesz. De nem.. A férfi ahogy odaért a hajléktalanhoz, odahajolt hozzá, és ez a párbeszéd zajlott le közöttük:

– Uram, éhes? Jöjjön velem, válasszunk valamit innen – mutatott a közeli étkezdére.

– Igen, nagyon éhes vagyok, ne haragudjon, hogy elkezdtem megenni a maga maradékát, de ha pár perccel később jövök, akkor a takarítónők elviszik az ételt, és kidobják a kukába.

– Ne magyarázkodjon, tudom hogy milyen érzés éhezni. Én is lentről jövök, talán lejjebbről, mint maga, de jöjjön, válasszon valamit magának.

Hirdetés

Innentől kezdve már nem hallottuk, hogy miről beszélnek, de odamentek az étkezdéhez, a hajléktalan férfi rámutatott egy ételre, a férfi pedig kifizette. Megszorította a kezét, és megveregette a vállát.

Tudjátok milyen jó érzés volt ezt látni? Könnybe lábadt a szemünk, és újra visszatért a hitünk az emberiségbe! Igenis vannak még jó emberek, és ők azok akik megérdemlik a tiszteletet!

Megosztással fejezzük ki a tiszteletünket, ennek az ismeretlen, de nagyszerű Hősnek!

Hirdetés

Hozzászólások: