A Pentagon közzétette a fekete-tengeri drónösszecsapásról készült videót

Hirdetés

Fotó: U.S. European Command
/ Youtube

A Pentagon nyilvánosságra hozott egy videót, amelyet állítása szerint egy amerikai MQ-9 Reaper drónról készítettek egy orosz Szu-27-es vadászrepülőgéppel való közeli találkozás során, amely után az amerikai repülőgép a hét elején a Fekete-tengerbe zuhant.

A médiának átadott 50 másodperces felvételen az látható, amint az elfogó repülőgép hátulról közelíti meg a drónt, és láthatóan üzemanyagot enged ki, miközben emelkedik.

A Pentagon állítása szerint az orosz repülőgépek kedden több ilyen manővert is végrehajtottak, köztük egyet, amelyben állítólag a pilóta nélküli repülőgép farokcsavarját eltalálták és megrongálták. A felvételen látszólag kettő ilyen eset látható, a kamera mindkét alkalommal akadozik.

Hirdetés

Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy ütközés történt volna, és azt állította, hogy az amerikai drón leállt, miután veszélyes manővert hajtott végre. Szergej Sojgu védelmi miniszter szerint az incidens oka az volt, hogy a drón behatolt egy olyan zónába, amelyet az orosz hadsereg az Ukrajnában zajló háború miatt tiltottá nyilvánított.

Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete azt sugallta, hogy az esetlegesen felfegyverzett amerikai repülőgépeknek nincs keresnivalójuk az orosz határok közelében.


Hirdetés

Hozzászólások: