A parti őrség zajt hallott az egyik konténerből, majd megdöbbentek azon, amit benne találtak

Hirdetés

Fotó: Forever Changed Animal Rescue / Facebook

Egy váratlan és megható esemény történt a texasi Houston kikötőjében, ahol az amerikai parti őrség tagjai egy rutin ellenőrzés során egy kutyát találtak egy zárt konténerben. A parti őrség Houston-Galveston egysége furcsa zajokat hallott, amik egy magasan egymásra pakolt konténerből szűrődtek ki. Ryan McMahon rendőr és csapata azonnal intézkedett, és egy daru segítségével lehozták a konténert a földre.

Hirdetés

Amikor a konténer ajtaját kinyitották, egy rémült kis kutya rohant ki belőle, láthatóan boldog, hogy végre kiszabadult a sötét és szűk helyből. A kutya, aki több mint egy hétig rekedt a konténerben roncsautók között, élelem és víz nélkül, odarohant a parti őrség tagjaihoz és örömmel fogadta őket.

Fotó: Forever Changed Animal Rescue / Facebook

A kutya, akit később Connie-nak neveztek el, azonnal a helyi állatmenhelyre került, majd onnan a Forever Changed Animal Rescue állatmentő központba szállították. Connie kezdeti boldogsága ellenére komoly egészségügyi problémákkal küzdött; sovány volt és alig 15 kilót nyomott, ráadásul a szívféreg-tesztje is pozitív lett.

Hirdetés

A menhely személyzete azóta is gondoskodik Connie állapotának stabilizálásáról, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kutya minél hamarabb visszanyerje egészségét. Connie esete rávilágított a kikötőkben és más tranzitpontokon rejtőzködő veszélyekre, és emlékeztet bennünket a parti őrség létfontosságú szerepére az állatok védelmében.

Fotó: Forever Changed Animal Rescue / Facebook

Connie története bár szívszorító, mégis bizakodásra ad okot, hiszen az óriásszívű emberek közös erőfeszítéseinek köszönhetően új esélyt kapott az életre, és hamarosan remélhetőleg szerető otthonra is talál.

Hirdetés

Fotó: Forever Changed Animal Rescue / Facebook

Forrás: Boredpanda


Hirdetés

Hozzászólások: