A nyár fékezné a koronavírus terjedését, de az európaiak túl lazán élnek, így erősödik a járvány

Hirdetés

Európában újra nő a megbetegedések száma, szakértők szerint Spanyolországban már kritikussá vált a helyzet. Több régióban másodfokra emelték a védelmi intézkedéseket, bezáratták a boltokat és a bárokat- írja az Euronews

Salvador Macip, orvos:

“Sokan úgy gondolták, hogy a nyári melegben kevésbé fog terjedni a vírus. Ami ugyan igaz, de az emberek lazán kezelték a távolságtartást, és belementek veszélyes szituációkba ünnepeken, bulikban, zsúfolt strandokon.”

Hirdetés

Egy spanyol orvos, Salvador Macip könyvet írt a modern kori járványokról.

A kánikulában kellemetlen a maszk
Miközben a brüsszeliek hűsölni próbálnak a nyári melegben, a hatóságok kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést is. A belga királyi meteorológiai szolgálat vörös riasztást adott ki a hőség miatt.

A 35 fokot is meghaladó csúcshőmérséklet idején sokaknak nehézséget okoz a maszkhordást. Egy argentin turista is arra panaszkodott hogy nem kap levegőt, és izzad alatta.

Franciaországban is kötelezővé válhat a maszkhordás, a miniszterelnök októberig meghosszabbította a védekezést.

Jean Castex:
“Arra fogom kérni a prefektusokat és a helyi képviselőket, hogy ahol csak lehet, hosszabbítsák meg a kötelező maszkviselési szabályokat.”

Skóciában öt hónapos szünet után a diákok visszatértek az iskolákba. Az ország 700.000 gyereke különleges higiéniai szabályok mellett kezdheti újra a tanulást.

Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: