A norvég kormány felszólította a lakosságot, hogy ne utazzanak el húsvétkor

Hirdetés

Detail of hand with protective surgical gloves in lab holding vial dose vaccine for sars-coV-2 vaccine, prevention and immunization concept.

A norvég kormány kedden azt kérte az emberektől, hogy tartózkodjanak az utazástól a húsvéti ünnepek idején.

A kormány arra szólította fel az állampolgárokat, hogy lehetőleg ne utazzanak az országon belül, illetve ne látogassanak haza külföldről a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt.

Az elmúlt hetekben a fertőzöttek száma ismét jelentősen nőtt, és a fertőzőbb variánsok lesznek hamarosan az uralkodók – jelentette ki a parlament előtt kedden Erna Solberg miniszterelnök.

Hirdetés

A kormányfő közölte: egyelőre megvárják, hogy milyen hatásai lesznek a települési szinten bevezetett szigorúbb korlátozásoknak, mielőtt további rendelkezéseket hoznának. Mindazonáltal az olyan intézkedések, mint az alkoholárusítás tilalma, a személyes kapcsolatok csökkentése és a távoktatás továbbra is napirenden szerepelnek – tette hozzá.

A hatóságok szerint a járvány különösen a fővárost, Oslót sújtja, ahol kedden kétszer annyi újabb koronavírus-fertőzöttet jelentettek, mint egy hete.

Az 5,4 millió lakosú Norvégiában eddig csaknem 76 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 632 halálesetet regisztráltak.


Hirdetés

Hozzászólások: