A Nokia, az Ericsson és a Logitech is otthagyja az orosz piacot

Hirdetés

Fotó: AFP

Három technológia cég, a finn Nokia, a svéd Ericsson és a svájci Logitech is bejelentette, hogy elhagyja az orosz piacot.

A távközlési berendezéseket gyártó finn Nokia bejelentette, hogy bezárja legtöbb oroszországi vállalkozását. “Az év végére oroszországi alkalmazottaink túlnyomó többsége elhagyja a Nokiát, és minden irodánkat kiürítjük” – mondta a cég szóvivője. Hozzátette ugyanakkor, hogy a hivatalos jelenlét mindaddig megmarad, amíg le nem zárulnak a kivonulással kapcsolatos jogi ügyek.

Hirdetés

A telekommunikációs berendezések svéd gyártója, az Ericsson is bejelentette, hogy kivonul az orosz piacról. A cég az év végéig tervezi bezárni oroszországi képviseletét, és minden alkalmazottat elbocsát. Az Ericsson megerősítette, hogy az ügyfelekkel kötött szerződésekben vállalt minden kötelezettségüket teljesítik azok lejártáig.

A svájci Logitech is megkezdte oroszországi tevékenységének a teljes felszámolását, miután a cég április 2-án bejelentette, hogy felfüggeszti berendezései szállítását Oroszországba.

Hirdetés

“Az oroszországi szállítások idei év eleji felfüggesztése után továbbra is szorosan figyelemmel kísértük a helyzetet. Sajnos a körülmények nem teszik lehetővé, hogy a korábbiaknak megfelelően üzleteljünk. Oroszországi munkatársainkat mindvégig támogattuk, azonban a bizonytalan helyzet miatt megkezdtük a fennmaradt oroszországi jelenlétünk felszámolását” – áll a cég közleményében.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: