A névtelen hősök az utcákat hőszigetelt menedékekkel töltik meg, hogy a kóbor kutyák ne haljanak meg a hidegtől

Hirdetés

Az utcai élet soha nem lesz könnyű lehetőség. Amellett, hogy nincs menedéke, el kell viselnie az éhínséget, a veszélyeket és a tél alacsony hőmérsékleteit.
És mindezt nem a saját döntésük miatt, hanem azért, mert mások úgy döntöttek helyetted. Több ezer kutya kóborol télen a hideg utcákon.


Hirdetés

De ezen kegyetlen igazságok figyelembe vételével, mindig vannak olyan nagylelkű emberek, akik változtatni akarnak. Ez volt a helyzet Chilében, ahol egy önkéntes csapat olyan projektet alapozott meg, ahol a hajléktalan kutyák télen egy kis kényelmet élvezhessenek.
Ezek a névtelen hősök kis menhelyekkel töltötték meg az utcákat, a rászoruló kutyák számára. Így a kutyusok, a nagy hidegtől kicsivel védettebb helyen tudtak aludni.
Noha ez nem oldja meg a gondjukat, de legalább nem fagynak meg a nagy hidegben.

A mini kis kuckók gyapjúval bélelt kartondobozok, takarókból és ruhákból állnak, hogy a kutyáknak kicsit komfortosabbá tegyék a pihenést.
De mivel magas a páratartalom, és az esetleges csapadékok miatt, az emberek a dobozokat műanyaggal húzták be, hogy megakadályozzák azok átázását.

Hirdetés

Így minden menedék egy külön kis termikus dobozzá válik.

Bár még nem tudni, hogy ki kezdeményezte ezt a projektet, a közösségi hálózat használói különösen örülnek az ötletnek.
A hír nagyon gyorsan elterjedt, miután a chilei Clau Medidome az SOS Perritos Chile nevű facebook csoportban feltöltötte a képeket.

A feltöltés után nagyon sok pozitív komment érkezett.

Oszd meg ezt a cikket, ha te is szívesen segítenél a hasonló sorsú állatokon!


Hirdetés

Hozzászólások: