A nátha is erősítheti az immunrendszert a koronavírus ellen. Az emberek 20-50 százalékában vannak olyan sejtek, amelyek…

Hirdetés

Az emberek 20-50 százalékában vannak olyan sejtek, amelyek a közönséges nátha ellen szelektálódtak, és reagálnak az új koronavírusra is.

Ez magyarázatot adhat arra, hogy míg egyesek tünetmentesek maradnak, addig mások szó szerint belefulladnak a fertőzés szövődményeibe.

Egyelőre nem tudni, hogy különböző emberekben miért okoz nagyon különböző tüneteket a SARS-CoV-2-vírus, és az sem ismert, hogyan szerezhet valaki immunitást, írják ausztrál és amerikai kutatók a rangos Science szaklapban megjelent tanulmányukban.

Hirdetés

Már több kutatás vizsgálta az új koronavírus ellen aktiválódó T-sejtek karakterét. Korábban az Egyesült Államokban, Hollandiában, Németországban és az Egyesült Királyságban is végeztek T-sejt vizsgálatokat, és arra jutottak, hogy a koronavírussal nem fertőzött emberek 20-50 százalékában vannak olyan CD4+ T-memóriasejtek, amelyek megtámadják a SARS-CoV-2-vírust. Jose Matheus és munkatársai most ezeket az eredményeket ellenőrizték.

A mostani eredmények segítenek megmagyarázni a betegség lefolyásának sokféleségét, fontos lehet az új koronavírus ellen kifejlesztett vakcinák tesztelése során, és befolyásolhatják a vírus terjedését előrejelző epidemiológiai modelleket is.

Fotó: Daniel Roberts/Pixabay
Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: