A MOL-KUTAKON AZ ÜNNEPEK ALATT IS SEGÍTSÉGET KÉRHETÜNK, HA ELKÓBOROLT KUTYUSRA TALÁLUNK

Hirdetés

Országszerte immár 123 Mol-töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél hamarabbi hazajutását. A téli ünnepi időszak, különösen a zajos szilveszteri mulatságok sok házi kedvenc számára hoz nem várt és nem kívánt kalandokat.

A karácsonyi többnapos családlátogatások és a zajos újévi petárdázás miatt az év végi időszakban általában az átlagosnál több kutya kóborol el évről évre. A bajt mindig jobb megelőzni. De ha mégis bekövetkezik, jó tudni, hogy az ilyenkor elkóborolt házi kedvencek lakhelyének és gazdáinak beazonosítására számos MOL-kúton is lehetőségük van a megtalálóknak.

Hirdetés

Mit ismeretes, a Vigyél Haza Alapítvány és a Mol tavaly májusában indult és mára már országossá vált együttműködésének köszönhetően ingyenes mikrochip-leolvasókat helyeztek ki a Mol-töltőállomásokra.

Ennek köszönhetően mára már sok száz kutyuson sikerült segíteni, visszajuttatva őket szeretett gazdáikhoz.

„Minden olyan kutyának tudunk segíteni, amelyiknek van mikrochipje, de emellett az is nagyon fontos, hogy az elkóborolt állat adatai helyesen legyenek megadva. Így igen gyorsan, akár öt-tíz perc alatt be tudjuk azonosítani a kutyát, és vissza tudjuk juttatni a gazdájához” – mondta Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

A kijelölt chipleolvasó helyszínek megtalálhatók a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, az applikáció INNEN tölthető le.

Fotó: mol.hu

Forrás: elobolygonk.hu

Hirdetés

Hozzászólások: