A málna már az ókorban is ismert gyógynövény volt, ennyi mindenre jó:

Hirdetés

A málna már az ókorban is ismert, majd a középkori kolostorkertek kedvelt gyógynövénye volt. Lássuk, mi mindenre jó ez a vidám, színes gyümölcs!

Vértisztító

A málna vértisztító hatásának köszönhetően rendszeres fogyasztása hozzájárul a szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez, valamint a már kialakult panaszok gyógyításában is a segítségünkre lehet.

Vesetisztító

Vesebetegségek megelőzésére, valamint enyhébb lefolyású veseproblémák kiváló kiegészítő alternatívája lehet a málna. Vesetisztító, méregtelenítő hatásának köszönhetően a málna óvja, erősíti és karbantartja a veséket.

Hirdetés

Immunerősítő

A málna kiváló antioxidáns és immunerősítő, így megfázás, nátha esetén remek természetes megoldás a gyógyulásunk felgyorsítására. Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, de A-, B-vitamin, valamint kalcium, kálium, magnézium és vas készletnek sincs híján.

Vércukorszint szabályozó

Mivel ez a piros bogyós gyümölcs segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, fogyasztása után nem fog ránk törni a falási roham, és farkaséhséggel sem kell számolnunk.

Méregtelenítő

Az alacsony kalóriatartalmú málna remek méregtelenítő, ugyanis nemcsak a veséket és a vért tisztítja, hanem segít kipucolni a bélfalat is. Egy nyári méregtelenítő kúra hatékony és ízletes kísérője lehet a málna.

Méhfal erősítő
A népi gyógyászatban régóta ismert a málna jótékony hatása a várandós nők szervezetére. A málna magas nyomelem- és vitamintartalma nemcsak az anyának, hanem a magzatnak is kedvez, valamint a leveléből késszült tea jótékonyan hat a méhfalra.

Hirdetés

Hozzászólások: