A kutyát egy padon hagyták, megkötözve; mindenkit meghatott a mellette lévő üzenet

Hirdetés

Fotó: Instagram/mascotascoyoacan

Egy séta során egy család szembesült egy szívszorító látvánnyal; egy padhoz kötözött, szomorú kutyával, akinek mellett egy üzenet hagyott mély nyomot a szívükben. A spanyol család által észlelt kutyus, Max, szomorú és ijedt tekintettel nézett a járókelőkre, amint egy pórázzal volt a padhoz erősítve. A helyi járókelők nem haboztak, azonnal értesítették az állatmentőket a szomorú jelenetről.

Hirdetés

Marcella Goldberg, egy helyi állatmentő, gyorsan a helyszínre érkezett, hogy segítsen a bajba jutott állaton. Marcellát nem érte meglepetés, hiszen a számos hasonló esettel találkozott már.

Fotó: Instagram/mascotascoyoacan

A kutya mellett talált üzenet – egy kővel nehezékelt papíron – még inkább megerősítette az emberek elszántságát, hogy segítsenek a négylábún. Az üzenetben a következő szavak álltak: “A nevem Max. Kérlek adj otthont. Kérlek, ha találkozol ezzel a kutyával, vigyázz rá. Fáj, hogy itt hagyom, de azért döntöttem így, mert a családom borzasztóan bánt vele. Fáj, hogy így látom. Ha ezt olvasod, és megérintette a szívedet, vigyázz rá. Ha nem, kérjük, hagyd az üzenetet a helyén. Köszönöm!”

Hirdetés

Az üzenet olvasása után senki sem tudta visszatartani az érzéseit. Bár Max kezdetben félelemből felmordult, Marcellának sikerült biztonságosan az autójába helyeznie, ahol végül a kutya megnyugodott. Amikor Max új ideiglenes otthonába érkezett, háláját nem tudta szavakba önteni. A hét hónapos kölyök, a nehéz múltja ellenére, kedves és nagyon ragaszkodó fiúnak bizonyult. Azonnal mindenki szívét megnyerte.

Max története nem csak a szeretet és a gondoskodás fontosságát hangsúlyozza, hanem azt is, hogy a nehéz helyzetekből is születhetnek csodák. Az emberek összefogása és egy padon hagyott, de szeretetre vágyó kutya története inspiráló példaként szolgálhat mindannyiunk számára.

Fotó: Instagram/mascotascoyoacan

 

 


Hirdetés

Hozzászólások: