A koronavírus-járvány második hulláma az elsőnél is súlyosabb lehet – erre figyelmeztet az amerikai járványügyi központ igazgatója.

Hirdetés

Fotó: AP Photo/Ted S. Warren

A járvány második hulláma az elsőnél is súlyosabb lehet. Az Egyesült Államokban a jövő télre, az influenza-idénnyel együtt várják, Szingapúrra azonban már most lecsapott.
A koronavírus-járvány második hulláma az elsőnél is súlyosabb lehet – erre figyelmeztet az amerikai járványügyi központ igazgatója- írja az Euronews

Hirdetés

Robert Redfield szerint a kockázatot fokozza, hogy a jövő télen várható új fertőzés hullám vélhetően egybeesik majd az influenza-idénnyel.

A betegek számának növekedése „elképzelhetetlen nyomást” gyakorolna az Egyesült Államok egészségügyi ellátórendszerére nyilatkozta a szakember a Washington Postnak. A cikket a BBC szemlézte.

A megbetegedési ráta az Egyesült Államokban messze a legmagasabb: több mint 820 ezer Covid-19-cel fertőzött beteget regisztráltak, messze a legtöbbet a világon. A fertőzésnek csupán az Egyesült Államokban 45 ezer áldozata van.

Redfield arra szólította fel az illetékeseket, hogy a jövő télen készüljenek fel a koronavírus és az influenza egyidejű terjedésére.

Szingapúrra közben már lecsapott a második hullám
A városállamban június elejéig hosszabbították meg a korlátozásokat azok után, hogy a koronavírus fertőzés második hullámában 9000-re növekedett a fertőzöttek száma.

Szingapúr a mintapéldája volt a koronavírus-elleni védekezésnek. A második hullám azt igazolja, hogy milyen könnyedén térhet vissza a fertőzés – írja a Guardian.

Hirdetés

Március 15-én még csak 200 igazolt beteget tartottak nyilván, az utóbbi hetekben azonban a fertőzöttek száma vészesen megugrott. Az eltelt 3 napban 3000-rel emelkedett meg a Covid-19-cel fertőzöttek száma.

A fertőzés gócpontjai a Szingapúrt kiszolgáló vendégmunkások otthonai.

A korlátozásokat eredetileg május 4-ig tervezték, az új veszélyhelyzetre való tekintettel azonban Lee Hsien Loong miniszterelnök elrendelte, hogy a boltok és iskolák június 1-ig zárva maradnak, a lakosságot pedig arra kérte, hogy maradjon otthon.

Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: