A kormány szeretné, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor

Hirdetés

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8–10 nap múlva hoz erről döntést – ez az üzenet jelent meg szombat délután a kormány Facebook-oldalán, Orbán Viktor miniszterelnök fotójával.

Azt a kormányfő is mondta pénteki rádióinterjújában, hogy nyolc-tíz nap múlva dönt majd a kormány arról, hogy milyen szabályok lesznek karácsonykor. Arról is beszélt, hogy a kórházakban „nem lát egyelőre biztató jeleket”, ezért továbbra is tartani kell a szigorú szabályokat, így a kijárási tilalmat is. A legfrissebb adatok szerint egyébként hamarosan el fogja érni a 10 ezret a kórházban ápolt betegek száma – tette hozzá.

Hirdetés

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton beszélt arról, hogy a következő időszakban még emelkedhet a fertőzöttek és halottak száma, de remélhetőleg karácsonyig bekövetkezik a járvány tetőzése.

Magyarországon mintha nem is a valóság írná a járvány forgatókönyvét

„Nap, mint nap újabb tízezrek kapják meg a megbetegedést. Azt gondolom, hogy nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon” – ezt már Merkely Béla mondta az ATV-nek.

Közben pedig pénteken és szombaton is csúcsot döntött az elhunytak száma, 135, majd 152 ember halálát közölték, de az új fertőzöttek száma is több mint 6000 fővel emelkedett mindkét napon.

Hirdetés

Forrás: hang.hu


Hirdetés

Hozzászólások: