A kormány megtiltotta a klorokin (hydroxychloroquine-sulfate), a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét Magyarországról! Ez az oka:

Hirdetés

A kormány megtiltotta a klorokin (hydroxychloroquine-sulfate), a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét Magyarországról!

A most megjelent kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet idején tilos hydroxychloroquine-sulfate hatóanyagot, valamint ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszert és gyógyszergyártás köztes termékét Magyarországról kereskedelmi forgalomban kivinni.

Ezt az alapanyagot olyan gyógyszer előállítására használják, amelyet a koronavírus-betegek kezelése során is alkalmaznak már több országban is.
Miután Magyarország a világ egyik legnagyobb exportőre ennek az alapanyagnak, most első a magyar lakosság védelme és gyógyszerellátásának biztosítása.

Hirdetés

Az erdetileg a malária ellen alkalmazott, de az utóbbi időben inkább a szervek gyulladását okozó krónikus autoimmun-betegség, a lupusz vagy a rheumatoid arthritis kezelésére használt klorokin tartalmú gyógyszer hatásos lehet a koronavírus ellen is.

Az 1934 óta ismert, olcsó gyógyszerrel belgiumi virológusok kísérleteztek a 2002-2003-as SARS-járvány lecsengése után, majd kínai orvosok is alkalmazták idén a COVID-19 betegek esetében, de hatásáról a kiterjedt klinikai vizsgálatok még nem készültek el.


Forrás: index.hu/mandiner.hu


Hirdetés

Hozzászólások: