A HÉV elé ugrott egy taxisofőr, miután elgázolt egy motorost, pedig a motoros könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Hirdetés

A soroksári HÉV elé vetette magát M. György taxisofőr, miután elgázolt egy motorost. György vélhetően bepánikolt, miután meglátta a mozdulatlan áldozatot, és nem sejtette: a motoros férfi könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Gyászol a taxis közösség, miután értesültek szeretett kollégájuk, a 63 éves M. György sokkoló halálhíréről. György éppen beteg élettársát fuvarozta a Soroksári úton, amikor elgázolt egy motorost. A rutinos taxis azonnal kiugrott a kocsiból, és a motoros segítségére sietett, azonban amikor meglátta a mozdulatlanul fekvő férfit, azt hitte, hogy meghalt. Sokkot kaphatott, és a közeledő HÉV elé vetette magát- írja a Bors

– Szörnyű látvány volt. A sofőr rögtön a motoroshoz rohant, azt láttuk, hogy a bukósisakja messze gurult, és mozdulatlanul fekszik. Aztán minden egy pillanat műve volt. A kiérkező rendőrök és a többi ember is kiabált a taxisnak, de hiába, ő ugrott – mondta egy szemtanú.

Hirdetés

A rendőrök azonnal Györgyhöz szaladtak, aki akkor még élt ugyan, de olyan súlyosan megsérült, hogy végül a helyszínen meghalt. A tanúk ellentmondásosan nyilatkoztak arról, hogyan történt a baleset. Volt, aki szerint a motoros hibázott, míg mások szerint a taxis fordult meg szabálytalanul a dupla záróvonalon. A motor sofőrje állítja: nem ő fordult tilosban.

– Azt gondolom, hogy vissza akart fordulni a dupla záróvonalon. A középső sávban ment lassan, a buszsáv felé húzódva. Én a belső sávban próbáltam elmenni, de onnan hirtelen elém fordult – mondta lapunknak Lajos, akinek a lába és a kulcscsontja törött el. Ő már nem látta, mi történt ezután, még az ütéstől kábán feküdt az aszfalton.

A taxis mindenki szerette és tisztelte.

– Negyven éve taxizott, sosem száguldozott, minden szabályt betartott. Fantasztikus ember volt, nagyon pozitív, vidám férfi, akire bármikor lehetett számítani – mondta róla egy barátja a Borsnak. Úgy tudjuk, a férfinak nemrég volt egy másik balesete, ahol nem ő volt a hibás, de a kocsija kissé összetört, ez kellemetlen emléket hagyhatott benne. A Bors megtalálta a férfi összetört családját, gyermekei is úgy vélik, pillanatnyi sokkhatás történt. – A legszeretetreméltóbb, legjobb ember volt, rengeteget dolgozott, és mindig felelősségteljesen vezetett – mondták szomorúan. A HÉV-et egy 25 éves vezető irányította, akinek alighanem ez lehetett az első halálos gá­zolása munkája során. Úgy tudjuk, őt is nagyon megviselte a tragédia.

Címlapképünk illusztráció
Forrás: borsonline.hu


Hirdetés

Hozzászólások: