A harmadik oltás jelentősen növeli a védettséget

Hirdetés

A vírus elleni erősebb védelem érdekében minden 18 év feletti, már több mint 4 hónapja oltottnak javasolt az ismétlő oltás felvétele. A vakcinabőségnek köszönhetően Magyarország az elsők között tette lehetővé a harmadik oltás felvételét, így a közel 6 millió oltottból, 1 millió 369 ezren már fel is vették a harmadik oltást. Ők jelentősen védettebbek a betegség súlyos lefolyása ellen és ez nagyban segíti a védekezést a járvány negyedik hullámában.

Hirdetés

Az ismétlő oltás azért fontos, mert a védőoltás után kialakuló védettség – minden vakcina esetében – néhány hónap elteltével gyengül.

Javasoljuk, hogy aki elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra. Ezt ezen az oldalon lehet megtenni: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Hirdetés

A november 22-28. között szervezett Oltási akcióhéten a kórházi oltópontokon előzetes időpontfoglalás nélkül is beoltják nem csak az első, hanem a harmadik oltás is.
A legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak. Arra kérjük őket, hogy saját életük és egészségük védelme érdekében mielőbb vegyék fel az oltást. Továbbra is az oltás jelenti a legerősebb védelmet a vírus ellen.

MTI


Hirdetés

Hozzászólások: