A hajléktalan James találkozott Bobdal, a vörös macskával, aki megváltoztatta az életét.

Hirdetés

Fotó: Youtube

Ez a megható történet egy rendkívüli barátságról szól, amely nem csak egy ember életét változtatta meg, hanem számtalan olvasó szívét is meghódította világszerte. A középpontban egy gyömbéres pelyhes csoda áll, Bob, a macska, aki egy hajléktalan drogfüggő, James Bowen életébe lépve, új értelmet és irányt adott annak.

Hirdetés

James Bowen élete nem volt könnyű. 1979. március 15-én született az angol Surrey megyében, de a család szétesése után édesanyjával Ausztráliába költözött. Az állandó iskolaváltások és a barátkozás hiánya miatt James gyakran érezte magát kirekesztve és magányosnak. Tizenéves korában elhagyta az iskolát, és 18 évesen visszatért Angliába, de itt sem találta meg a helyét. Az utcán alvás, a depresszió és a drogfogyasztás gyorsan átvette az uralmat az élete felett.

„Az emberek nem akarnak meghallgatni. Csak egy olyan embert látnak, akiről azt gondolják, hogy ingyen akarja megúszni az ő kárukon. Nem veszik észre, hogy én dolgozom, nem koldulok. Megpróbálok megélhetést szerezni. Csak azért, mert nem viselek öltönyt és nyakkendőt, nem hordok aktatáskát, és nem ülök a számítógép előtt, még nem jelenti azt, hogy lógós vagyok.” – mondta James Bowen.

Hirdetés

A fordulat 2007 tavaszán következett be, amikor James egy macskával, Bobbal találkozott. Bob sérült mancsával és lelkesedésével gyorsan James szívébe lopózott. James gondoskodott a macska sebeiről, és egy olyan barátság szövődött közöttük, amely mindkettejük életét megváltoztatta.

Fotó: Youtube

„A macskák köztudottan válogatósak és szelektívek. Ők döntik el, hogy kire árasztják el a szeretetüket. Ha egy macska nem szereti a gazdáját, akkor elmegy, és keres valaki mást.” – mondta James.

Bob jelenléte és támogatása inspirálta Jamest, hogy kilépjen a kábítószer körforgásából. Együtt járták London utcáit, ahol Bob büszkén és nyugodtan ült Jamest előadásai alatt. A közönség imádta őket, és James hamarosan rájött, hogy Bob történetét meg kell osztania a világgal.

Hirdetés

A közös életükről szóló könyv, az “Egy Bob nevű utcai macska” nemzetközi sikert aratott, több tucat nyelvre fordították le, és James Bowen neve ismertté vált. A könyv sikerén felbuzdulva további kötetek és gyermekkönyvek is születtek, amelyek Bob és James kalandjait mesélték el.

Fotó: Youtube

Bob története nem csupán egy gazdag ember születéséről szól; sokkal inkább arról, hogy egy gyömbéres macska hogyan tudott hatalmas változást hozni egy ember életébe. James és Bob története emlékeztet minket arra, hogy a remény és a változás gyakran a legváratlanabb helyeken bukkan fel, és hogy a barátság ereje képes legyőzni a legnagyobb akadályokat is.

Fotó: Youtube

Hirdetés

Fotó: Youtube


Hirdetés

Hozzászólások: