A gyászoló apa: bírónő, ha az Ön lányát dobják aknába, akkor is 2,5 évet adott volna?

Hirdetés

Életfogytiglanit kaphat B. Roland, Csenge apukája elsírta magát örömében
Miközben a bíróság két és fél év után szabadon engedte K. Csenge gyilkosát, az ügyészség szerint B. Roland életfogytiglanit is kaphatna. A gyászoló apa azt kérdezi: hogy ítélne a bírónő, ha az ő lányát dobják az aknába?- írja a Bors

Hogyan létezhet ekkora szakadék az ügyészség és a bíróság álláspontja között? Előbbi szándékos emberöléssel vádolta B. Rolandot, Lengyel Andrea bírónő azonban csak gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélte el őt négy évre. A felháborodás az-óta egyre csak dagad.

Hirdetés

B. Roland három éve egy vízzel teli aknába dobta az összevert, eszméletlen K. Csengét, a lány megfulladt. A bíróság beszámította az előzetes letartóztatásban töltött időt, így két és fél év után kedden szabadon engedte a 24 éves elkövetőt. A döntés senkit nem hagyott hidegen: politikusok, civilek és szakemberek is felháborodottan kommentálnak. Tegnap Budai Gyula fideszes képviselő bírálta az ítéletet. Az Országos Bírósági Hivatal tegnap közleményt adott ki, ebben azt írják: „a másodfokú eljárás során az elsőfokú ítélet teljeskörű felülbírálatára nyílik eljárásjogi lehetőség, ideértve a cselekmény jogi minősítését és a kiszabott joghátrányt is”.

Fotó: Bánkúti Sándor

Dr. Lichy József, a K. Csenge családját képviselő ügyvéd a döntés után azt mondta a Borsnak: ebben az esetben szó sem volt gondatlanságról, így biztos benne, hogy az Ítélőtábla más állásponton lesz.Ugyanígy vélekedik az ügyészség is.

– Minősített em­berölésről van szó, ezt elég ko­moly büntetéssel szokta sújtani általában a bíróság. Ha a fellebbezés kapcsán mégis azt állapítaná meg az Ítélőtábla, hogy ez minősített emberölés büntette, akkor 10–20 évig terjedő vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a vádlott – mondta a Pesti Srácoknak dr. Barkó Tamás járási ügyészségi vezető ügyész.

Hirdetés

Csenge édesapja hálás azért, hogy az ország egy emberként áll ki a családja mellett.

– Amikor lementem a falu központjába a minap kávézni, mindenki az elképesztő ítéletről beszélt. Képtelenek vagyunk elhinni, hogy ez megtörténhetett. Két és fél év börtönt ér a lányom élete? – mondta tegnap a Borsnak az édesapa. Ha lenne rá lehetősége, László csupán egy kérdést tenne fel a bírónőnek: ha az ő lányát dobták volna fejjel lefelé egy aknába, hány évet adott volna a gyilkosnak?

– Remélem, mihamarabb visszakerül a börtönbe. Most teljesen szabadon mozoghat, attól félek, megszökik – tette hozzá László.

Forrás: borsonline.hu

Hirdetés

Hozzászólások: