A Föld könyörgött: – ó ember állj meg, ne bánts! tengert, folyót, ne szennyezz, kincseim ne ásd, az erdőt ne pusztítsd…

Hirdetés

Kovács Sára : Könyörgött a Föld 🙏

A Föld könyörgött: – ó ember állj meg, ne bánts!tengert, folyót, ne szennyezz, kincseim ne ásd,az erdőt ne pusztítsd, állatnak hagyj helyet,ne vágd ki a fát, min a madár csicsereg.s az ember fűrészelt,a Föld csak könyörgött tovább.Ember kérlek nyugodj! Pihenj meg egy kicsit,tisztelned kell a természet törvényeit,a levegőt méreggel tele engeded,nézd, egyre olvadnak a sarki jéghegyek.s az ember mérgezett,a Föld csak könyörgött tovább.

Hirdetés

Várj ember! Hagyj tiszta forgást az anyagnak,a földben nincs helye fémnek, műanyagnak,fertőzöd a növényt, pusztítasz állatot,gyáraid füstjétől levegőt sem kapok.s az ember legyintett,a Föld csak könyörgött tovább.

Hallgass vén bolygó! Ez nem túl nagy változás,ne félj, nem ez lesz az utolsó állomás,s ha mégis, választok más bolygót magamnak,gyógyulhatsz mikor már magadra hagylak.az ember önhitt lett,s a Föld nem könyörgött tovább,előhívta hát egyik vírusát.

Kiürültek az utcák, leálltak a gyárak,csend volt, ahol eddig kamionok jártak.félelem lett úrrá, helyt adva halálnak,rombolt, hogy utat adjon a változásnak.az ember letérdelt,s a Föld lélegzett tovább.


Hirdetés

Hozzászólások: