A férfi meglátja a 15 éves lányt az utcán kezében egy babával. Ezután könnyfakasztó dolgot tesz

Hirdetés

Jól döntött!

Egy hétköznapi járókelő az egyik nap igazi erkölcsi dilemmába futott bele, amikor megpillantott egy terhes 15 éves lányt az utcán kéregetni. A szíve azt súgta, hogy tennie kell valamit, még ha abban a pillanatban nem is tudta, hogy mi az…

„Egész nap utaztam városról városra, amikor betértem egy kávézóba enni valamit, és egy gyors kávéra. Az ablakból láttam meg a tinédzser lányt kint a hidegben gubbasztani egy lépcsőn. Kezében bebugyolálva egy pár hónapos babát tartott.

Odasétáltam hozzá, és hallottam, hogy szipog, szemében könnycseppek. Felnézett rám, és aprót kért. Én megkérdeztem, hogy nem enne-e valamit? Egy boltba mentünk be, ahol neki és a kicsinek vásároltam élelmet, majd vissza a kávézóba, ahol hálásan elfogadott egy hamburgert. Vettem neki pitét és fagylaltot is. Ezután megnyílt nekem, és elmondta, hogy 15 éves, terhes lett, a szülők pedig mérgesek voltak, és összevesztek. Ezután elmenekült otthonról. Egy teljes éve nem tért haza, és nem is volt hova menjen.

Hirdetés

Megkérdeztem, hogy nem szeretne-e visszamenni haza. Azt felelte, hogy a szülei nem fogadnák vissza. Ezután beismerte, hogy mielőtt elszökött, pénzt lopott otthonról az apukájától. Kiderült, hogy nem tart sokáig az utcán. Haza akart menni, de félt, hogy senki sem akarja látni.

Nem volt hajlandó a telefonomról hazatelefonálni, de belement, hogy én hívjam fel a szüleit, és megtudjam, hogy beszélnének-e vele. Az anyukája vette fel. Egy gyors bemutatkozás után elmondta, hogy lánya szeretne vele beszélni. Ezután nem szólalt meg, csak zokogott a vonal túlsó felén. Ezután átadtam a telefont. A lány hallgatta az anyukáját sírni, majd beleköszönt a telefonba, és ő is sírni kezdett.

Ezután beszéltek egy darabig, majd még én is beszéltem az anyukával. A lányt levittem a buszállomásra és vettem neki jegyet hazáig. Adtam neki még egy kis pénzt vészhelyzet esetére, meg apróságokat, rágcsálnivalót, törlőkendőt…

Hirdetés

A lány megállás nélkül hajtogatta, hogy köszöni, és sírt közben. Megöleltem, adtam egy csókot a homlokára és a bab homlokára, majd elmentek a busszal.

Azóta minden évben kapok tőle egy levelet karácsonykor. Most 21 éves, és egyetemre jár. A neve Makayla, a fia pedig Joe.

Én meg csak örülök, hogy csináltam valami jót ebben az életben!”

Forrás: blikkruzs.blikk.hu


Hirdetés

Hozzászólások: