A Fehér Ház volt orvosa figyelmeztet – Biden nincs az eszénél, le kellene mondania

Hirdetés

Fotó: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

Ronny Jackson szerint ez egyszerűen látszik az elnökön, aki ezért kognitív teszt kitöltését is kérte Joe Biden amerikai elnöktől. Biden legutóbb összetévesztette az ukrán és az iráni embereket – írja a Mandiner.

A Fehér Ház volt orvosa, Ronny Jackson az Ukrajna elleni orosz támadásra reagálva arra figyelmeztetett, hogy Joe Biden kognitívan… nem alkalmas arra, hogy most az elnökünk legyen.

A texasi republikánus kongresszusi képviselő a Fox News műsorában tette a megjegyzéseket, miután Vlagyimir Putyin elrendelte az ukrán katonai infrastruktúra bombázását országszerte.

Hirdetés

Ronny Jackson volt az, aki a Fox Business üzleti televíziós csatornában február közepén megerősítette, hogy kognitív teszt kitöltését kéri Joe Biden amerikai elnöktől.

Az egész ország látja, hogy mentális kognitív problémái már több mint egy éve megmutatkoznak, és a legtöbb ember számára tényleg nem kérdéses, hogy valami nincs rendben vele – mondta Jackson.

„Kognitívan már nem ugyanaz, mint régen, és véleményem szerint jelenleg nem alkalmas arra, hogy az elnökünk legyen” – tette hozzá.

A képviselő szerint az, hogy a 79 éves férfi egy olyan időszakban képviseli Amerikát, amikor erőt sugárzó üzenetet kell küldeni, nem fog jól végződni.

„Minden alkalommal, amikor feláll és az amerikai néphez beszél, nemcsak az amerikai nép nézi, ahogyan beszél, hanem az egész világ, és ez is része a problémának” – mondta Jackson.

Hirdetés

[Biden] fáradtnak, gyengének, zavarodottnak, összefüggéstelennek tűnik, és ez a gyengeség üzenetét küldi az egész világnak – tette hozzá.

Egy amerikai közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak kétharmada szeretné, ha Biden ugyanolyan kognitív kompetenciatesztet végezne, mint Trump, amikor hivatalban volt.

Egy múlt havi sajtótájékoztatón Biden újabb kínos baklövésbe botlott, amikor azt sugallta, hogy egy Ukrajnába történő kisebb betörés büntetlenül maradna.

Mint korábban kiemeltük, Donald Trump kritikát fogalmazott meg, amiért Biden nem jelent meg a nyilvánosság előtt az orosz támadást követő órákban. Trump szerint az amerikai elnök éppen aludt.


Hirdetés

Hozzászólások: