A Facebook távozó mérnöke elmondta, mi a legnagyobb baj a közösségi oldallal

Hirdetés

Max Wang szerint bár Mark Zuckerberget nem a rossz szándék vezérli, a közösségi oldal irányelveiben kódolva van a kudarc.

Max Wang nevével valószínűleg nagyon kevesen találkoztak eddig, a következő napokban azonban minden bizonnyal többet hallhatunk majd róla. A szoftvermérnök csütörtökön töltött fel egy videót a YouTube-ra, amiben mondott néhány érdekes dolgot a Facebookról. Szavainak pedig az ad hitelt, hogy a szakember- írja a HVG

Hirdetés

2011 óta dolgozott a közösségi oldalnál, egészen mostanáig. Videója egyúttal búcsúvideó is.

Wang szerint a Facebooknak minden próbálkozása ellenére nem sikerült enyhítenie azokat a problémákat, amelyek a működése kapcsán eddig felmerültek. Mint mondja, ennek kudarcát “a felhasználói feltételekbe kódolták” – idézi őt a BuzzFeed News. Éppen ezért szerinte fontos tisztában lenni azzal is, hogy Mark Zuckerberget és más hasonló vezetők nem rosszindulatból cselekednek úgy, ahogy.

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a tetteikkel ne ártanának az embereknek– fűzte hozzá Wang. Szerinte a Facebook nem fordít elég figyelmet a felhasználói igényekre, a cég pedig a szabd véleménynyilvánítás csapdájába esett. A szakembert különösen aggasztja az, ahogy Donald Trump erőszakot dicsőítő bejegyzését kezelte a cég. Bár Zuckerberg úgy nyilatkozott róla, hogy undorodik tőle, a posztot mégsem törölte a vállalat, és nem is jelölték meg ártalmasként úgy, ahogy azt a Twitter tette.

Wang szerint a legfőbb probléma, hogy Mark Zuckerberg a szabályok betartását tartja fontosnak, nem pedig azok javítását.

A Facebook egyelőre nem reagált az elhangzottakra.

Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Hozzászólások: