“A 10 legfontosabb dolog, amit megtanultam, amióta elvesztettem a fiamat” – a lista, amelyet minden szülőnek el kell olvasnia

Hirdetés

Mi szülők vagyunk a felelősek a gyermekeink felé tett jó vagy kevésbe jó döntésekért. Annyira el vagyunk foglalva magunkkal, hogy néha elfelejtjük, hogy az apró dolgok a legfontosabbak.

Egy gyermek elvesztése minden szülő legnagyobb félelme, és az általa okozott fájdalom leírhatatlan. Az apa Richard Pringle átélte ezt, amikor a fia Hughie, egy agyvérzés miatt halt meg.

Most az apa megosztott egy listát, amelyben a 10 legfontosabb dolgot írja le, amit a kisfia halála után tanult. Ez egy olyan lista, amelyet az összes szülőnek el kéne olvasnia, hogy emlékezzen rá mennyire fontos is az élet, és mennyire jó, hogy gyerekeink mellettünk legyenek.

A kis Hughie csupán három éves volt amikor elhunyt, egy agybetegségben szenvedett, a fiú egész jól érezte magát a halála előtt is.
Egy évvel a fia halála után Richard megosztott egy listát a legfontosabb dolgokról, amit tanult:

1. Soha nem mondhatod, hogy túl sokat pusziltál és szerettél.

2. Mindig van időd. Álljatok le azzal amit csináltok és játszatok, még ha csak egy percig is. Semmi sem olyan fontos, hogy ne várjon.

3. Csináljatok minél több képet és videót. Egy napon lehet csak ennyi marad.

4. Ne költsetek pénzt, az idődet töltsd vele. Azt hiszitek, hogy csak a vásárlások számítanak? Nem. Az számít amit teszel. Ugráljatok pocsolyába, menjetek el sétálni. Ússzatok a tengerben, építsetek egy sátrat és szórakozzatok. Ez minden amit akarnak. Nem tudom mit vettem Hughienak, de mindenre emlékszem amit vele csináltunk.

5. Énekeljetek. Énekeljetek együtt dalokat. A legszebb pillanatok azok, amikor Hughie a nyakamban ült, vagy mellettem ült az autóban és kedvenc dalainkat énekeltük.

6. Értékeljétek az egyszerű dolgokat. A nem átaludt éjszakákat, a lefekvés idejét, a meséket. A közös ebédeket. A vasárnapi lustálkodásokat. Értékeljétek a legegyszerűbb pillanatokat. Ezek azok amik a legjobban hiányoznak. Ne hagyjátok figyelmen kívül ezeket a különleges pillanatokat.

Hirdetés

7. Távozáskor mindig puszild meg azokat akiket szeretsz, és ha elfelejtetted, akkor fordulj vissza. Soha nem tudhatod, hogy melyik az utolsó alkalom, amikor ezt megtehetted.

8. Az unalmas dolgokat alakítsátok át vidámmá. A bevásárlásokat, az autós utazásokat, sétát egész a boltig. Legyetek viccesek, mondjatok vicceket, nevessetek, mosolyogjatok és örüljetek. Csak apró dolgok, de az élet túl rövid, hogy ne szórakozzál.

9. Írjatok egy naplót. Írjátok le mindazt amit a kicsik csinálnak. A vicces dolgokat amiket mondanak, a vicces pillanatokat amit csinálnak. Ezt akkor kezdtük el, miután elvesztettük Hughiet. Mindenre akartunk emlékezni. Most ezt Hettie miatt tesszük és Hennie-ért is fogjuk. Ezek az emlékek örökre meg fognak maradni, és amikor idősek lesztek visszaolvahatjátok és minden pillanatot értékelni fogtok.

Hirdetés

10. Ha vannak gyermekeitek. Ha puszit adtok nekik lefekvés előtt. Ha együtt reggeliztek velük. Ha örültök amikor elkezdik az egyetemet. Ha látjátok, hogy megházasodnak. Boldognak érezhetitek magatokat. Ezt soha ne felejtsétek el.

Nem számít, mennyire vagy erős, ez a pár sor könnyeket csal a szemedre.
Az élet kihívás, és ez a 10 pont olyan dolgok, amiből mindannyian tanulhatunk.


Hirdetés

Hozzászólások: