82 ezer orvosi maszk érkezett Magyarországra

Hirdetés

Sanghajból 11 tonnányi egészségügyi védőeszköz érkezett kora reggel Budapestre, 30 050 darab védőruhával és 82 000 darab orvosi maszkkal landolt a gép Budapesten – tudatta a Palkovics László vezette ITM.

2020. március 23-án, a kora reggeli órákban sikeresen megérkeztek a magyar kormány által megrendelt egészségügyi védőfelszelések Budapestre – tudatta közleményében az ITM.

A Wizz Air legújabb repülőgépével március 20-án szálltak fel azok a tapasztalt pilóták, akik hat országon át összesen 50 óra alatt több, mint kilencezer kilométert megtéve érték el Sanghajt, hogy onnan csaknem 11 tonnányi egészségügyi segédeszközt repítsenek Budapestre.

Hirdetés

Az orvosi eszközöket szállító W6 9012 járatszámú Wizz Air repülőgép a fedélzetén 30 050 darab védőruhával és 82 000 darab orvosi maszkkal érkezett a fővárosba. A Sanghajból érkező gépet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese, Gazsó Balázs, az ITM közigazgatási államtitkára és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora fogadta – írják a közleményben.

A beszerzést a Semmelweis Egyetem folytatta le

A koronavírus elleni védekezésben a védőfelszerelések fontosak, a kormány pedig mindent megtesz azért, hogy készleteinek számát növelni tudja. A mostani beszerzést az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem folytatta le. A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra. A beérkezett készleteket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni, akikre különösen vigyázni kell és mindannyian hálásak lehetünk nekik a szolgálatukért – tudatják.

Orbán Viktor miniszterelnök a legutóbbi Kossuth Rádiós interjújában azt mondta:nem igaz, hogy nincs elég maszk. Van elegendő maszk Magyarországon, “milliószámra van maszk”. “Nem kéregetünk az Európai Uniótól, kiküldtem az összes portyázót, Pekingtől Sanghajig ott vannak az embereink”, a csápjainkat kinyújtottuk a szükséges eszközök beszerzéséhez – fogalmazott a miniszterelnök.

Hirdetés

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón az ATV kérdésére közölte:óriási mennyiségű, 1 milliónál is több maszkot várunk Kínából. Ezen a piacon a szabad kereskedelem most a szabad rabláshoz áll közel – fogalmazott a miniszter.

Varga Mihály pénzügyminiszter pedig az ATV Egyenes beszédben jelentette be, hogy a kormány 3 milliárd értékben rendelt meg maszkokat, lélegeztetőgépet és más egészségügyi védőfelszerelést Kínából, várjuk ezek érkezését.Vasárnap hajnalban török gép landolt

Török szállítmány landolt Budapesten, védőmaszkokhoz szükséges alapanyagokkal vasárnap éjszaka, írja az atv.hu


Hirdetés

Hozzászólások: