80 fertőzöttet azonosítottak Kínában egy piacon. Tíz lakónegyedet vesztegzár alá helyeznek! Új járványtól tartanak!

Hirdetés

A koronavírus-járvány újabb hullámától tartanak Pekingben, miután múlt csütörtökön az egyik nagybani piacon csaknem 80 fertőzöttet azonosítottak. A kínai fővárosban előtte 55 napon át egyetlen új esetet sem jelentettek. Hétfőn bejelentették, a piacnak helyet adó kerületben tíz lakónegyedet vesztegzár alá helyeznek. A pekingi járványügyi központ egyik szakértője azt nyilatkozta, hogy a vírus genomjának előzetes vizsgálata szerint a kórokozót Európából hozták be- írja az Euronews

Hirdetés

Európában közben folytatódik a határok megnyitása és a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldása. Az Egyesült Királyságban újra kinyithatnak az üzletek. A miniszterelnök az egyik londoni bevásárlóközpontban kávézott, majd arról beszélt, hogy az emberek közötti két méter távolság betartása hasznos a járvány terjedésének megelőzésében. Ezen felül pedig dicsérte a briteket, amiért számos áldozatot hoztak a járvány elleni küzdelemben.

Franciaország is tovább lépett a lazítások szintjén. Újraindul a gazdaság, Párizsban az éttermek belső terei kinyithatnak, az idősotthonokban engedélyezik a látogatást. Az Egyesült Királyságból és Spanyolországból érkezőknek viszont továbbra is két hét karanténba kell vonulniuk, mielőtt a francia emberek közé mennek.

A hétvégén Spanyolország újabb régióiban oldották fel a korlátozásokat. Barcelona strandjai is megnyitottak, de olyan nagy tömeg indult a partra, hogy a városi csendőrségnek korlátozni kellett azok számát, akiket beengedtek a strandokra.

Az európai utazók körében népszerű jordániai Petra városa még más képet mutat. A járvány Jordániában nem enyhült, a turistaszezon hiába indult el, ide még nem érkezhetnek nyaralók. Jordánia évente körülbelül ötmillió látogatót fogad, a turizmus adja a GDP 14 százalékát és százezer embert foglalkoztat.

Hirdetés

Az utolsó turisták március közepén hagyták el a közel-keleti országot. A világ egyik csodájának tartott, az UNESCO világörökség részét képező Petránál legalább kétszáz idegenvezető nem dolgozott hónapok óta. Jordánia ráadásul komoly gazdasági gondokkal küzdött már a járvány előtt is, a munkanélküliségi ráta elérte az 19,3 százalékot 2020 első negyedévében.


Forrás: hu.euronews.com


Hirdetés

Hozzászólások: