5000 forintért már lehet koronavakcinát előfoglalni Magyarországon is

Hirdetés

Fejenként 5 ezer forintért előfoglalási lehetőséget nyitott a koronavakcinára a Nemzetközi Oltóközpont. „A tudósok között konszenzus van, a pandémia egyetlen módon szorítható vissza: vakcinával. Mivel azonban globális járványról van szó, az első hónapokban rendkívül nehéz lesz oltóanyaghoz jutni, a kontingensek mérete és az oltás lebonyolítása is rengeteg kérdést vet fel. Erre a problémára kínálunk megoldást a COVID-19 oltóanyag előfoglalási programunkkal” – írja weboldalán a cég.

Hirdetés

A tájékoztató szerint, aki befizeti az 5000 forintos előfoglalási díjat, azt beoltja a Nemzeti Oltóközpont, de a vakcina árát még ezen az összegen felül kell kifizetni. Amennyiben az Oltóközpont többféle oltáshoz jut, az előfoglaló választhat közülük, és ha egyik termék sem tetszik neki, visszakapja az 5000 forintot. Amennyiben a Nemzetközi Oltóközpont nem jut vakcinához 2021 végéig, szintén visszatéríti ezt az összeget. Szintén visszajár a pénz, ha az előfoglaló időközben ingyenesen vagy az OEP által támogatva jut oltáshoz, és ezt igazolni tudja.

Az előrejelzések szerint Európában 2021 elején vagy 2020 legvégén kerülhetnek piaci forgalomba a jelenleg még fejlesztés alatt álló koronavírus-vakcinák.

Forrás: 444.hu


Hirdetés

Hozzászólások: