5 millió védőoltást rendelt Magyarország – Négy országot ajánl a nyaralásra Orbán Viktor –

Hirdetés

Az ország intelligenciaszintje, utazási-nyaralási célpontok, munkahelyteremtés és némi újabb libernyákozás – ezek a témák is szóba kerültek a pénteki miniszterelnöki rádióinterjúban, ahol kiderült: 5 millió védőoltást rendeltünk az EU programján keresztül- írja a privatbankar.hu

Hirdetés

Aki beteg, ne menjen társaságba – hol áll az ország intelligenciaszintje?
A legutóbbi, Pápán talált gócpontról kérdezték Orbán Viktort a Kossuth rádió reggeli műsorában. Az Operatív Törzs folyamatosan dolgozik, hamarosan egy speciális egység, egy “szupercsoport” is érkezik felderíteni a gócpontot, hogy a terjedést megfékezhessék- őket egyébként hamarosan bemutatják a nyilvánosságnak is.

Orbán Viktor azt kéri az állampolgároktól, segítsék ők is a védekezést: hordani kell a maszkot, az egy-másfél méteres távolságot be kell tartani, de nem tudnak mindenki mellé rendőrt állítani collstokkal. Egy ország védekezésének a minőségét nem a kormány intézkedései, hanem az ország intelligenciaszintje határozza meg Orbán Vikor szerint. Úgy fogalmazott: a közjózanságnak van jelentősége – azaz ha valaki köhög és lázas, akkor például alap, hogy nem megy emberek közé. Márpedig a pápai (és a korábbi mezőkövesdi) góc is úgy keletkezett, hogy valaki annak tudatában ment emberek közé, hogy beteg.

A kormány jó példával jár elöl, például itt a tűzijáték esetete – jogilag lett volna rá lehetőség, de a kormány belátta, hogy ez olyan kockázat, amit nem szabad bevállalni – mondta Orbán Viktor.

Hirdetés

Négy országot ajánl nyaralásra Orbán Viktor
A szerdai kormányülésen Spanyolországot a zöldből sárga minősítésbe helyezték – “dacára annak, hogy szeretjük a spanyolokat”. A szomszédos országokat illetően azt mondta: ha már utaznak az emberek, a közelbe tegyék. Szlovákia biztonságos, Ausztria, Horvátország és Szlovénia is, a másik három szomszédunk viszont nem. Ezt a négy országot válasszák az utazók – kérte Orbán Viktor.

5 millió védőoltást rendelt Magyarország
Orbán abban bízik, hogy a világ és Magyarország is rendezettebben fordul rá a második hullámra. A vakcinával kapcsolatban elmondta: az oltóanyagot versenyben fejlesztik, ami egyfelől jó, mert egymást hajtják a versenyzők, másfelől viszont amikor megjelenik egy oltás, a többiek vitatni fogják, hogy tényleg az a legjobb. Arra kérte Kásler Miklós minisztert, hogy amint az első vakcina megjelenik, higgadt és nyugodt véleményt mondjanak a magyaroknak róla – ez azonban még nem a holnap kérdése. Annyit lehet tenni, hogy az ember leadja a megrendeléseit – Magyarország közel 5 millió védőoltásra jelentkezett be az EU rendszerén keresztül.

Folytatja a libernyákozást a miniszterelnök
A libernyákoknak abban azért igazuk van, hogy minden megszólalásban vigyázni kell a másik ember méltóságára is – nem mondhatjuk tehát, hogy az összes migráns koronavírus-hordozó, mondta a miniszterelnök. Nem minden migráns potenciális fertőző, de vannak köztük ilyenek, és nem tudhatjuk, melyikük – ezért szerinte bármi áron meg kell akadályozni bejutásukat az orszába, mert potenciális biológiai, fertőzési fenyegetést jelentenek.

Hirdetés

30-35 ezer embert vinnének vissza őszre a munkába
A gazdaság állapotát mutató összetett adathalmazból a ténylegesen dolgozók számára kell figyelni Orbán szerint – márpedig ma többen dolgoznak, mint januárban és kevesebben, mint egy éve ilyenkor. 30-35 ezres hiányt lát még a kormány abban, hogy ígéretének megfelelően annyi munkahelyet hozzon létre, amennyit a járvány tönkretett. Jó esély van arra, hogy az ősz során ez a különbség el fog tűnni – mondta Orbán Viktor.

Jánosnak hívják az új unokát
A kormánynak nem jár szabadság, de azért muszáj elmenni, mert különben megbolondul az ember – néha pihenni is kell a miniszterelnök szerint. Pár napra ezért Orbán Viktor is szabadságra vonul majd, az unokáját pedig Jánosnak hívják – ezt derítette még ki az interjú során Nagy Katalin, a Kossuth rádió riportere.

Forrás: privatbankar.hu


Hirdetés

Hozzászólások: