5-10 centi havat is ígér a meteorológia, 90 százalék az esélye annak, hogy meg is marad a hó

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőre Gyöngyösön és Egerben akár 5-10 centiméteres hórétegre is lehet számítani, nem véletlen, hogy az erős havazás miatt elsőfokú figyelmeztetés is kiadtak Hevesre, mert 12 óra alatt több mint 5 centiméter hó eshet a megyében. Ahogy arról már beszámoltunk, az előrejelzések szerint 90 százalék az esélye annak, hogy meg is marad a hó.

Hirdetés

Vasárnap napközben nyugat felől megnövekszik a felhőzet, majd éjjel északnyugat felől eső, havas eső, északra havazás érkezik, az Északi-középhegységben reggelig már látványos mennyiség összegyűlhet – írja az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az Északi-középhegység térségében, nem csak a hegyekben, valamint a főváros körül már reggeltől havas eső, havazás is lehet, illetve másutt délutántól, estétől észak felől a csapadék megszűnése előtt válthat át több helyen az eső havas esőre, hóra. A szél északnyugatira fordul, és élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Hirdetés

– Hidegfront vonul át felettünk, amely sarkvidéki levegőt hoz több hullámban, így véget ér a szélsőségesen enyhe novemberi időjárás – mondta el a Noolnak Csonka Tamás, meteorológus. Hozzátette: szombaton már csak 5 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet és felszakadozik a felhőzet. Az Északi-középhegység térségében, a magasabban fekvő részeken pedig akár hózáporok is előfordulhatnak a hétvégén.

A Magyar Közút is figyelmezteti az autósokat a téli időjárásra. Mint írják: a Közút már november 10-től téli üzemmódra állt át, a szakemberek és a munkagépek hétvégétől pedig élesben is dolgozhatnak a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon – írják közleményükben. A szakemberek mindenképpen arra kérik az autósokat, hogy nyári gumijukat cseréljék át téli közlekedésre alkalmas, megfelelő minőségű téli abroncsokra, és vezessenek lassabban, óvatosabban.

Forrás: heol.hu

Hirdetés

Hozzászólások: