4800 doboz jégkrém koronavírus-tesztje lett pozitív Kínában

Hirdetés

Koronavírusos jégkrémet találtak Kínában:

Kína észak-nyugati részén riadót fújtak a hatóságok, miután a Tianjin Daqiaodao Food Company termékei között 4836 doboz, koronavírussal fertőzött jégkrémet találtak. A covidos készlet fele eljutott a boltokba is, de a hivatalos verzió szerint csak 65 dobozt adtak el belőlük, mielőtt sikerült visszahívni a veszélyes árut.

Hirdetés

A vásárlóknak, akik ettek az ukrán és új-zélandi alapanyagokból készült termékből, részletesen be kell számolniuk a mozgásukról és arról, kikkel találkoztak a közelmúltban. Hogy megakadályozzák a fertőzés elszabadulását, a kínai cég 1662 munkatársát küldték karanténba, és hamarosan mindannyijukat letesztelik koronavírusra – írja a Blikk a Daily Mail nyomán.

Virológusok szerint a hideg környezet jót tesz a Covid terjedésének – ahogyan azt tavasszal a német húsüzemekben is láthattuk -, így nem meglepő, hogy a vírus megjelenhetett a jégkrémben. Ugyanakkor nincs ok pánikra, mert azokban az üzemekben, ahol betartják a higiéniai előírásokat, kizárt hasonló eset megismétlődése.

Fotó: CDP


Hirdetés

Hozzászólások: